De Spellenhoek Recensies Links Wie zijn wij?


Uitgever: De Nederlanden van 1845
Auteur: ?
Aantal spelers:2 tot 4
Speelduur:45 minuten
Vanaf 8 jaar

Review door FRANK

Het 1845 spel


De beoordeling :
TOTAAL

Ga naar dit spel op Spellink

 

Bestel 1845 nu op Bol.com

Een verzekeringsspel ? Jazeker, een verzekeringsspel! Een op voorhand al zo saai idee kan maar één ding betekenen: hier zit een verzekeraar achter, en wel "de Nederlanden van 1845". Het spel is toch zeker al weer zo'n dertig jaar oud en werd ter promotie van de 1845-verzekeringen uitgegeven. Waarom, zult u zich afvragen, hier toch een bespreking, te midden van prachtige en zojuist uitgekomen bordspellen als Goa, Ticket to Ride en Hansa? Het antwoord luidt ten eerste omdat ik positieve persoonlijke gevoelens heb bij dit spel -vele gezellige zondagmiddagen heb ik bij mijn omaatje doorgebracht, vaak speelden wij Pesten en het 1845-spel met veel plezier- , ten tweede omdat ik het spel vanwege mijn verhuizing als laatste in een hoekje van mijn zolder aantrof en het leek te smeken om nog wat laatste aandacht. Welnu, daar ga ik dan.....

Ik kan kort zijn met de spelbeschrijving: het 1845-spel is een vrijwel exacte kopie van het edele Ganzenborden. Het enige verschil zit hem hierin dat men aan het begin van het spel een pakketje verzekeringspapieren, waaronder het Wappertje, kan kopen. Deze verzekeringspapieren bieden soms voor- en soms nadelen, afhankelijk op welk vakje men al dobbelend komt. Als men op een groen vakje komt dan mag men een kanskaartje trekken, met uiteindelijk een wisselend effekt, direkt of indirekt (via de verzekeringen). Het spel eindigt zodra een speler op het laatste vakje van het parcours terecht komt, doch verrassend genoeg is deze speler niet noodzakelijk de winnaar, want dat is degene die op dat moment het meeste geld bezit.

Mijn cijfer =
-----------------------------
Eindcijfer =

Wat kan ik over dit spel zeggen ? Eigenlijk niet veel, behalve dan dat het uit de prehistorie van de bordspellen komt en anno nu geen enkele aantrekkingskracht meer heeft. Alleen voer voor de ganzenbordfetisjisten dus.

Onze aanraders

  1. Ticket to Ride Europe
  2. Escape Room The Game spel
  3. Patchwork
  4. 30 Seconds Nederlandse editie
  5. Dominion Kaartspel
  6. Catan Basisspel
  7. Codenames
  8. De Legenden van Andor
  9. Puerto Rico
  10. Camel Up