De Spellenhoek Recensies Links Wie zijn wij?


Uitgever: 999 Games
Auteur: Marcus Kropf
Aantal spelers: 2 tot 7
Speelduur 25 minuten
Vanaf 8 jaar

Review door Leonie (december 2009)

De Spellenhoek bedankt 999 Games voor het ter beschikking stellen van een recensie-exemplaar!

Konijen Hokken

De beoordeling:
BEKORINGSFAKTOR:
SPELMATERIAAL:
BEGINNERS?:
GEVORDERDEN?:
SPELPLEZIER KORTE TERMIJN:
SPELPLEZIER LANGE TERMIJN:
STRATEGIE/GELUK:

TOTAAL

 

Ga naar dit spel op Spellink.nl

Bestel Konijnenhokken nu op Bol.comKonijnen Hokken is een kort dobbelspel waarbij degene met het meeste lef en ook geluk er met de overwinning van door gaat.  De eerste speler mag met 7 dobbelstenen gooien. Iedere worp moet er minimaal 1 konijn apart gelegd worden en maximaal 1 hok. Je mag zolang doorgaan als je wilt, als er maar steeds minimaal 1 konijn apart gelegd wordt. Twee enkele konijnen tegelijk gegooid tellen zelfs als 10 konijnen.

Behalve konijnen kunnen er ook hokken opzij gelegd worden die het aantal punten vermenigvuldigen. De hokken beginnen bij 2 en kunnen hierna opvolgend gestapeld worden. Dus na 2 hokken moet er een stal met 3 hokken op, daarna 4 en daarna die van 5.Zodra een speler besluit te stoppen mag de volgende speler beslissen om helemaal opnieuw te beginnen met 7 dobbelstenen. Het leuke is hier echter dat hij/zij ook kan proberen om er nog meer punten uit te krijgen door met de resterende dobbelstenen verder te gooien. Die speler loopt hierdoor wel een groter risico omdat er minder dobbelstenen zijn waarmee een konijn gegooid kan (en moet) worden. Zodra je stopt met gooien noteer je de score. Wie als eerste 333 punten heeft, wint.

Totaalcijfer:

Konijnen Hokken is een leuk tussendoortje. Vooral met 2 tot 4 spelers is het leuk om te doen. Bij meer spelers kan het zijn dat je een tijd moet wachten voordat je aan de beurt bent. Net als Regenwormen en Geharrewar in de Sushibar is het een kort dobbelspelletje. Wat Konijnen Hokken echter niet heeft is het “jat” element. Ook is het wellicht iets ingewikkelder qua regels. Al met al werkt het risico-element echter goed en kan ik Konijnen Hokken regelmatig op tafel zetten.

 

 

Onze aanraders

  1. Ticket to Ride Europe
  2. Escape Room The Game spel
  3. Patchwork
  4. 30 Seconds Nederlandse editie
  5. Dominion Kaartspel
  6. Catan Basisspel
  7. Codenames
  8. De Legenden van Andor
  9. Puerto Rico
  10. Camel Up