De Spellenhoek Recensies Links Wie zijn wij?


Uitgever: Hasbro
Auteur: Wolfgang Kramer
Aantal spelers: 2 tot 5
Speelduur: 60 minuten
Vanaf 10 jaar

Review door Leonie (april 2010)

De Spellenhoek bedankt Hasbro voor het ter beschikking stellen van een recensie-exemplaar!

Origo

De beoordeling:
BEKORINGSFAKTOR:
SPELMATERIAAL:
BEGINNERS?:
GEVORDERDEN?:
SPELPLEZIER KORTE TERMIJN:
SPELPLEZIER LANGE TERMIJN:
STRATEGIE/GELUK:

TOTAAL

 

Ga naar dit spel op Spellink.nl

Bestel Origo nu op Bol.com


In het oude Europa van 412 jaar na Christus strijden verschillende volksstammen om de macht. Bepaal jouw strategie, verover land en beheers de zee, val je vijand aan en versterk ondertussen je eigen stam. De machtigste stam zal uiteindelijk over Europa heersen.

Het bord is onderverdeeld in 10 bij 10 velden. Op de 10 kaarten die iedere speler krijgt kunnen rijen staan, kolommen en gebieden. Door het uitspelen van deze kaarten en het op het betreffende gebied plaatsen van schilden breiden spelers hun clans en gebieden uit. In plaats een leeg veld bezetten mag er ook aangevallen worden.  In een beurt mogen spelers hun gebied uitbreiden, aanvallen, verplaatsen en zeilen. Zodra een gebied volledig bezet is worden er punten verdeeld. Aan het einde van de ronde van elke vierde stichting (4e, 8e en 12e) wordt ook gewaardeerd. Punten zijn er voor de grootste clans, grootste zeemacht en voor iedere meerderheid in een gebied. Het spel eindigt na de vierde telling of als een speler al zijn schilden op het bord heeft

Totaalcijfer:

Origo is een aardig meerderhedenspel. Echter de spelregels zijn niet duidelijk geschreven en het kost redelijk wat tijd om het spel te begrijpen. Als het duidelijker geschreven was en er wat aantrekkelijker had uitgezien had dit veel geholpen.

Onze aanraders

  1. Ticket to Ride Europe
  2. Escape Room The Game spel
  3. Patchwork
  4. 30 Seconds Nederlandse editie
  5. Dominion Kaartspel
  6. Catan Basisspel
  7. Codenames
  8. De Legenden van Andor
  9. Puerto Rico
  10. Camel Up