De Spellenhoek Recensies Links Wie zijn wij?


Uitgegever: Phalanx Games
Auteurs: Alvydas Jakeliunas en Günter Cornett
Aantal spelers: 2 tot 4
Speelduur ca. 20 minuten
Vanaf 8 jaar

Review door Leonie (maart 2009)

De Spellenhoek bedankt Phalanx Games voor het ter beschikking stellen van een recensie-exemplaar!

Pinguin Deluxe

De beoordeling:
BEKORINGSFAKTOR:
SPELMATERIAAL:
BEGINNERS?:
GEVORDERDEN?:
SPELPLEZIER KORTE TERMIJN:
SPELPLEZIER LANGE TERMIJN:
STRATEGIE/GELUK:

TOTAAL

 

Ga naar dit spel op Spellink.nl

Bestel Pinguin de luxe nu op Bol.com

Pinguïn Deluxe is de luxe versie van Pinguïn. Hierbij ga je vissen met je pinguïns op smeltende ijsschotsen waarbij je ervoor moet zorgen de meeste vissen te vangen.

De ijsschotsen worden op tafel gelegd in rijen van 8 en 7 schotsen. De schotsen met 1, 2 en 3 vissen erop moeten gelijkmatig verspreid worden. De spelers plaatsen om en om hun pinguïns op een ijsschots met één vis. Op elke schots mag zich maar één pinguïn bevinden Zodra alle pinguïns op een schots staan begint de jongste speler. Deze speler verplaatst één van zijn eigen pinguïns naar een andere ijsschots die hij in een rechte lijn kan bereiken. Deze pinguïn mag zo ver als hij kan lopen, mits er niet over een andere pinguïn of lege plek heen wordt gesprongen. De ijsschots waar de pinguïn vandaan komt wordt verwijderd en telt als gevangen vis.
Zodra er ijsschotsen afgezonderd raken van de pinguïns drijven deze weg en doen niet meer mee in het spel. Er wordt doorgespeeld tot dat  er geen pinguïn meer verplaatst kan worden. Wie aan het einde van het spel de meeste vissen heeft gevangen (niet het aantal schotsen) heeft gewonnen.


Totaalcijfer:
Een erg leuk spel, mede dankzij de zeer fraai uitgevoerde pinguïns. Heerlijk simpele regels maar er moet zeker wel nagedacht worden bij dit spel. Het is een spel dat leuk is zowel met twee spelers als met meer. Ook kinderen kunnen hier goed aan meedoen. Voor tussendoor is dit zeer geslaagd.


 

 

Onze aanraders

  1. Ticket to Ride Europe
  2. Escape Room The Game spel
  3. Patchwork
  4. 30 Seconds Nederlandse editie
  5. Dominion Kaartspel
  6. Catan Basisspel
  7. Codenames
  8. De Legenden van Andor
  9. Puerto Rico
  10. Camel Up