De Spellenhoek

Beste spellen voor twee personen van mei 2021

Onze top 10

Soms heb je niet een hele groep vrienden om een bordspel mee te spelen. Vaak heb je slechts een speelpartner. De meeste bordspellen die je met 3 of meer spelers kunt spelen, zijn vaak ongeschikt om met zijn tweetjes te spelen. Daarom zijn er steeds meer bord- en kaartspellen die je alleen met twee spelers kunt spelen. Wij hebben je hier de beste spellen voor twee personen op een rij gezet.

De meeste tweepersoonsspellen die wij hier presenteren, zijn speciaal voor twee personen gemaakt. Dat het spel alleen met twee gespeeld kan worden , is a een belangrijk teken daarvoor dat het een beter tijdverdrijf voor twee spelers is dan een bordspel voor meerdere spelers. Dit wil niet zeggen, dat er geen bordspellen voor meerdere spelers zijn die geschikt zijn voor twee spelers. Ze zijn echter zeldzaam.

Om het tot beste spellen voor 2 personen gerekend te worden, moet het spel interessant zijn om vaker te spelen, het moet een hoge herspeelbaarheid hebben. Dat is niet altijd even makkelijk voor tweepersoonsspellen, maar als het dan toch zo is, heb je goud in handen.

Er zijn vele soorten bordspellen voor twee personen. Een interessant genre is die waar de twee spelers asymmetrisch spelen. Dit betekent dat de spelers of een verschillende manier moeten winnen en vaak ook verschillende keuzemogelijkheden hebben. Dit verhoogt uiteraard de herspeelbaarheid omdat je slecht van kant wisselen moet om een andere speelervaring te hebben.

Dan is er nog een verschil tussen lengte van het spel. Net zoals bij “normale” spellen dus. Er zijn spellen die je als tussendoortje kunt doen en er zijn spellen die erg complex zijn. Wij hebben geprobeerd bij het opstellen van de beste bordspellen voor twee personen een mix van beide categorieen op te geven.

Je zult zien dat je geen 3 of 4 spelers nodig hebt om een goed bordspel te kunnen spelen. Ook met slechts twee personen kun je hele goede en interessante bord- en kaartspellen spelen.