De Spellenhoek

Bordspellen top 10 van mei 2021

Onze top 10

Een top 10 van de beste bordspellen te maken is niet heel eenvoudig. Een dergelijk bordspellen top 10 is natuurlijk heel subejctief sowieso, maar het beste bordspel bestaat niet, ook niet de top 10 beste bordspellen.

Het hangt sterk af met wie je speelt, hoe lang je wilt spelen, wat je al gespeeld hebt, in wekl gemoed je bent en met hoeveel mensen je speelt. Er zijn nog veel andere criteria aan de hand waarvan je een spel kiest om te spelen.

Eenvoudig is het niet, maar we kunnen wel een bordspellen top 10 opstellen in bepaalde categorien. De categorien die we hieronder noemen zijn losjes te interpreteren. Sommige strategiespellen kun je ook heel goed met je familie spelen, als zij gevorderde bordspelers zijn. Ook heb ik hier geen categorie over twee spelerspellen gemaakt.

De bordspellen top 10 die wij hier hebben opgesteld, zou iedereen moeten bekoren. We hebben geen spellen hier instaan, die overmatig gewelddadig zijn of een wel erg speciaal thema hebben. Ook heel gemene spellen staan er ook niet in. Hierboven staan spellen, die gewoon erg goed zijn en waarmee je eigenlijk geen fout kunt maken.

Hoewel je soms stoot op bezwaren, die vantevoren niet had kunnen zien. Zo wilde ik eens For Sale spelen met vrienden, die zelf ook relatief veel bordspellen spelen. For Sale is een leuk kaartspel voor tussendoor waarin je huizen met kopen per veiling en vervolgens weer moet verkopen. Simpel met diepgang. Maar helaas vonden ze het thema van “dingen kopen” erg oninteressant en hebben het spel niet kunnen afmaken. Nu ja - je weet dus nooit.

Maar in principe moeten alle spellen die in deze bordspellen top 10 iedereen kunnen aanspreken.