De Spellenhoek

Familie Poen

Auteur: Heins Meister, Uitgever: Ravensburger, Aantal spelers: , Leeftijd: Vanaf 6 jaar

Liefhebbers van dit spel houden ook van

Review door Frank (augustus 2006)

De Spellenhoek bedankt Ravensburger voor het ter beschikking stellen van een recensie-exemplaar!

Familie Poen

De beoordeling :

Bekoringsfaktor

Handleiding/materialen

Plezier

***Educatieve waarde (kleurherkenning, herkenning van getallen, omgaan met geld)


*TOTAAL

[Ga naar dit spel op Spellink.nl](http: //www.spellink.nl/index.php?spel_id=1225)

Het aloude Pesten, wie kent het niet? Je hebt een handvol kaarten, die je beurtelings neer kunt leggen op de aflegstapel, mits ofwel de kleur ofwel het getal van jouw kaart maar overeenkomt met de kaart die bovenop de aflegstapel ligt. Kun je dat niet waarmaken, tsja, dan is het een kaart pakken van de trekstapel.

Het Pesten-thema werd later ruim doch succesvol uitgemolken door Uno, en nu treedt Familie Poen in de voetsporen van Pesten en Uno.

Is Familie Poen anders? Een klein beetje. Op de kaarten staan geldwaarden, en diegene die als eerste zijn kaarten kwijt is ontvangt van elke medespeler de som van resterende handkaarten in geld. Ja, geld: de doos van Familie Poen bevat niet alleen handkaarten, maar ook geldmuntjes in leuke kleurtjes.

En zo worden er -potje na potje- muntjes over en weer geschoven, totdat één van de spelers blut is. De speler die dan het meeste geld heeft mag zich winnaar noemen.

Materialen: kleine handkaartjes met simpele tekeningen van de Familie Poen. Plastic muntjes.

**[]Mijn cijfer =

Eindcijfer =** ** **Als spel voor volwassenen biedt dit spel niets bijzonders, maar voor kinderen rond de negen jaar is dit een onderhoudend spelletje. Er moet steeds geld geteld en betaald worden, iets wat de kinderen erg leuk vinden, ook al zijn ze het geld aan een ander kwijt. En het is een heerlijk moment als één van de kinderen de laatste kaart uitspeelt en glunderend 'Familie Poen!' roept.