De Spellenhoek

GoGetter prince and dragon

Auteur: Raf Peeters, Uitgever: Smart, Aantal spelers: , Leeftijd: Vanaf 5 jaar

Liefhebbers van dit spel houden ook van

Review door Frank (juli 2005)

De Spellenhoek bedankt Smart voor het ter beschikking stellen van een recensie-exemplaar!

GoGetter (prince & dragon)

De beoordeling: **BEKORINGSFAKTOR: 5 SPELMATERIAAL: 6 BEGINNERS?: ** 5 **GEVORDERDEN?: ** 4 **SPELPLEZIER KORTE TERMIJN: ** 5 **SPELPLEZIER LANGE TERMIJN: 4 STRATEGIE/GELUK: ** 5


TOTAAL***

[Ga naar dit spel op Spellink.nl](http: //www.spellink.nl/index.php?spel_id=784)

GoGetter is een puzzel met slechts 9 puzzelstukken: op elk puzzelstuk staat een stuk van een weg afgebeeld. Rondom de puzzel zijn een aantal cruciale objecten aanwezig. Zo is er een prinses, een prins, een kasteel en schatkist, en nog een aantal objecten. Eén van de objecten, de donkergroene draak, bevindt zich op het puzzelstuk met de kruising. In een schuiflaatje onder het speelveld bevindt zich een opdrachtenboekje, met daarin een vierentwintigtal opdrachten, afgebeeld in oplopende moeilijkheidsgraad. Een opdracht kan luiden (in dit geval opdracht 6): de lichtgroene draak moet de gele bloemen kunnen bereiken, maar mag de prins niet bereiken, terwijl de prins de donkergroene draak moet kunnen bereiken. Hierop moet men de puzzelstukjes zodanig ordenen dat aan de opdracht voldaan wordt. Net als bij een spel als Carcassone moeten de puzzelstukjes wel kloppend aan elkaar gelegd worden, waarbij een weg wel dood mag lopen op de rand van het speelveld.

**[]Mijn worp = 5

Eindworp = 5** Allereerst wil ik een paar pluimen geven aan GoGetter: 1) De speelmaterialen zijn prima in orde. Een stevige plastic doos met een zeer stevig doorzichtig deksel, mooi kleurgebruik, handzame speelstukken, en een goed weggeborgen handleiding en opdrachtenboekje. En 2), het spel is -mede door de materialen- zeer uitnodigend en uitdagend voor kinderen. Ook volwassenen zullen zich met GoGetter amuseren, want het speelt uitermate lekker weg. Aan de andere kant heeft GoGetter prince & dragon net niet die uitdaging en diepgang van andere puzzelaars als Rush Hour en River Crossing, maar het is desalniettemin een alleraardigst éénspelerspel voor jong èn oud. Voor diegenen die snakken naar meer zijn er ook de volgende GoGetter versies, met nèt een andere draai: cat & mouse, land & water, en mummy mystery.