De Spellenhoek

Haas en Schildpad

Liefhebbers van dit spel houden ook van

Review door Frank

Haas en Schildpad

De beoordeling (kies een onderwerp): Bekoring: 5 Handleiding/materialen: 5 Beginners: 5 Gevorderden: 4 Korte termijn: 5 Lange termijn: 5 Strategie/geluk: 5 TOTAAL

[Ga naar dit spel op Spellink.nl](http: //www.spellink.nl/index.php?spel_id=130)

Haas en Schildpad zet de onevenwichtige en klassieke wedstrijd tussen deze twee dieren om in een interessant spelmechanisme. Eet worteltjes (handkaarten) en je gaat vooruit. Heb je een tekort aan worteltjes en kun je dus niet meer vooruit, ga dan terug naar het dichtst achter je gelegen schildpadveld en ontvang voor elke stap terug 10 worteltjes. Sta je op een veld "3" aan het begin van je beurt en sta je tevens in de 3e positie, dan krijg je 3x10=30 wortels. Kom je op een Haas-veld, dan moet je dobbelen, waarbij dan kans op een gelukkige uitkomst samenhangt met je huidige positie. Eet je drie salade-kaartjes wel op tijdens de race (beurt overslaan), anders mag je niet finishen! Bovendien mag je bij binnenkomst niet te veel wortels (lees: doping) op zak hebben.

**[]Mijn worp = 5

Eindworp = 5 **Haas en Schildpad heeft een wat kinderachtig en met name ganzenbordachtig uiterlijk, maar pas op, want schijn bedriegt! Dit spel is niet echt voor kinderen want er zijn dieper gaande strategiƫn en berekeningen voor nodig om op de juiste wijze over de finish te gaan. Haas en Schildpad is, om er nog maar eens een paar beesten bij te halen, dus een wolf in schaapskleren. Het was het eerste Spiel des Jahres (1978) en is inmiddels algemeen erkend als een klassieker. Ik ben het daar volledig mee eens, hoewel ik 1 puntje aftrek geef voor wat betreft het wat eenzijdige spelmechanisme en het vertekenende uiterlijk.


[![Nedstat Basic - Gratis web site statistieken Eigen homepage website teller](http: //m1.nedstatbasic.net/n?id=ADWcCAbfv22o2vYmGLVvbKjX7qAQ)](http: //www.nedstatbasic.net/stats?ADWcCAbfv22o2vYmGLVvbKjX7qAQ) [Gratis teller](http: //www.nedstatbasic.net/)