De Spellenhoek

Jakkiebak Kippenkak

Auteur: Klaus Zoch, Uitgever: 999 Games, Aantal spelers: , Leeftijd: Vanaf 5 jaar

Liefhebbers van dit spel houden ook van

Review door Frank**

Jakkiebak Kippenkak!

[Speel Jakkiebak Kippenkak online, KLIK HIER!](http: //www.999games.nl/spellen/jakkiebakkippenkak/index.htm#)

{align="left"} De beoordeling (kies een onderwerp): Bekoring: 4 Handleiding/materialen: 5 Beginners: 5 Gevorderden: 4 Korte termijn: 4 Lange termijn: 4 Strategie/geluk: 4 TOTAAL

[Ga naar dit spel op Spellink.nl](http: //www.spellink.nl/index.php?spel_id=134)

Dit spel verdient absoluut een beoordeling, en omdat de Kinderspellenhoek voorlopig niet van de grond gaat komen vindt u een beoordeling van dit spel op de volwassenen-afdeling. Maar pas, ondanks het kinderlijke uiterlijks is dit spel ook voor volwassenen een grappig tussendoortje.

Jakkiebak Kippenkak is een originele Memory-variant: de spelers zijn kippen op een rond parcours, bestaande uit tegels met daarop een aan kippen gerelateerde afbeelding. In het midden van dit parcours liggen een twaalftal verdekte afbeeldingen. Nu is het zaak om de voor jouw kip liggende afbeelding te vinden tussen de twaalf verdekte afbeeldingen: heb je het goed dan mag je een stap verder en mag weer op zoek naar de volgende voor je liggende afbeelding. Elke kip heeft een veer in zijn kont en, je raadt het al, het is de bedoeling om alle deelnemende kippen op het parcours in te halen en dus al hun veren af te pakken. Winnaar is degene die als eerste alle veren weet te bemachtigen.

**[]Mijn cijfer = 4

Eindcijfer =** **4 **Jakkiebak Kippenbak heeft een heerlijk vrolijkmakende vormgeving: grote speelstukken en stevige en mooi bedrukte tegels geven de deelnemende kinderen veel speelplezier. In tegenstelling tot Memory (en al zijn Winnie de Poe etcetera-varianten) geeft Kippenkak door het gehanteerde kippenthema een extra aantrekkelijke dimensie aan het spel. Zo nu en dan is dit spel voor volwassenen ook erg leuk om elkaars geheugens eens naast elkaar te leggen. Voor kinderen een erg leuk spel, 5 dobbelsteenoogjes, doch omdat we hier op de volwassenafdeling zitten vier dobbelsteenoogjes.


[![Nedstat Basic - Gratis web site statistieken Eigen homepage website teller](http: //m1.nedstatbasic.net/n?id=ADWcGAq8zezQlwZQhxqLYsQMGxvw)](http: //www.nedstatbasic.net/stats?ADWcGAq8zezQlwZQhxqLYsQMGxvw) [Gratis teller](http: //www.nedstatbasic.net/)