De Spellenhoek

Kip, ik heb je!

Auteur: Gunter Baars, Uitgever: Ravensburger, Aantal spelers: , Leeftijd: Van 4-8 jaar

Liefhebbers van dit spel houden ook van

Review door Frank (september 2006)

De Spellenhoek bedankt Ravensburger voor het ter beschikking stellen van een recensie-exemplaar!

Kip, ik heb je!

De beoordeling :

Bekoringsfaktor

Handleiding/materialen

Plezier

***Educatieve waarde (kleur- en vormherkenning)


*TOTAAL

[Ga naar dit spel op Spellink.nl](http: //www.spellink.nl/index.php?spel_id=1273)

In het kippenhok is het een gekakel van jewelste! Henk Haan is op de stapel strobalen geklommen en heeft zich in een nest verschanst. Van daaruit bekogelt hij de kippen met hun eigen eieren! "Weg met die haan!", denken de kippen en ze bestormen de strobalen. Zou het de dappere kippen lukken, met geluk en behandigheid de rondvliegende eieren te ontwijken? Winnaar is de kip die als eerste het nest bereikt en Henk verjaagt.

U hoort het al, in Kip, ik heb je! wordt er geraced naar de top van een strobaal, waar een grappige haan zich heeft verschanst in een nest. Elke speler heeft 3 kippen in zijn team zitten, en elk team begint helemaal onderaan de strobalen. Wie aan de beurt is werpt met twee dobbelstenen. De dobbelstenen bepalen welke kippen van het team een stap naar boven mogen maken En wie aan de beurt is probeert zijn kippen dan op een verdekte plaats op te stellen, bijvoorbeeld achter een gieter of een melkbus. Op één van de twee dobbelstenen bevindt zich driemaal een afbeelding van Henk Haan. Wanneer deze afbeelding na een worp naar boven ligt dan mag de speler Henk Haan een ei laten gooien. Henk Haan heeft namelijk een stuk regenpijp in zijn nest gestopt, en wanneer men een eitje in deze regenpijp plaatst, dan mag men Henk Haan richten en het eitje een duwtje geven en zie -als alles naar wens gaat- vallen een hoop kippen uit de vijandige teams ondersteboven! Gelukkig mogen deze kippen weer opstaan, maar dan wel op de etage waar ze terecht zijn gekomen (meestal lager).

De speler, wiens kip als eerste Henk Haan weet te bereiken, wint het spel.

**[]Mijn cijfer =

Eindcijfer =** ** **Kip, ik heb je! is een uitermate leuk vormgegeven kinderspel, dat ook nog eens snel en eenvoudig op te zetten is. Het spel is in zoverre educatief dat de spelertjes hun spelerkleuren en de verschillende kippen uit hun team dienen te herkennen, maar Kip, ik heb je! draait vooral om het grote speelplezier dat het geeft. Het is steeds weer lachen,gieren en brullen als Henk Haan met succes de kippen omver kegelt, en het is steeds weer spannend wie als eerste bovenaan weet te komen.

Voor ouders is het leuk om mee te spelen vanwege de pure lol bij hun kinderen. Ook zij zullen de sfeervolle vormgeving zeer zeker waarderen!