De Spellenhoek

Kleurennijntjes

Auteur: Christine Welz, Uitgever: Ravensburger, Aantal spelers: , Leeftijd: Van 3 tot 6 jaar

Liefhebbers van dit spel houden ook van

Review door Frank (juni 2006)

De Spellenhoek bedankt Ravensburger voor het ter beschikking stellen van een recensie-exemplaar!

Kleuren Nijntjes

De beoordeling :

Bekoringsfaktor

Handleiding/materialen

Plezier

***Educatieve waarde (kleurherkenning, fijne motoriek)


*TOTAAL

[Ga naar dit spel op Spellink.nl](http: //www.spellink.nl/index.php?spel_id=1213)

Nijntje geeft een feestje en nodigt haar vriendinnetjes uit! Er zijn in totaal acht nijntjes, en er zijn steeds 2 gelijke nijntjes in de kleuren rood, geel, blauw en groen.

De nijntjes worden in een cirkel neergezet, zodanig dat de nijntjes met dezelfde kleur met de ruggen naar elkaar toe staan. Wie aan de beurt is gooit de twee kleuren-dobbelstenen. De gegooide kleuren geven aan welke twee nijntjes omgedraaid mogen worden.

Wanneer, na het omdraaien, twee nijntjes van dezelfde kleur elkaar aankijken wordt er een worteltje verdiend! Uiteraard worden deze 2 nijntjes hierna weer met de ruggen naar elkaar toe gedraaid.

Wie als eerst vijf worteltjes heeft verzameld wint het spel.

Materialen: naast de houten dobbelsteentjes en de plastic voetjes voor de nijntjes zijn de overige materialen gemaakt van redelijk stevig karton. De materialen gaan los in de doos.

**[]Mijn cijfer =

Eindcijfer =** ** **Kleuren Nijntjes is een vrolijk en kleurrijk spelletje voor kleuters, waarbij zij naast de gebruikelijke facetten van een spelletje (op de beurt moeten wachten, dobbelen, winnen/verliezen) thuis raken in het herkennen van kleuren en het voorzichtig moeten hanteren van de speelmaterialen. De uitdaging is, zoals de doos ook aangeeft, puur gericht op 3- tot 6-jarigen; oudere kinderen en ouders zullen zelf weinig plezier aan het spel beleven, maar kunnen wel volop genieten van het plezier bij de spelende kleuters, en kunnen af en toe een handje helpen.