De Spellenhoek

Koehandel

Auteur: Rudiger Koltze, Uitgever: Ravensburger, FX, Aantal spelers: , Leeftijd: Vanaf 10 jaar

Liefhebbers van dit spel houden ook van

Review door Frank

Koehandel

[Volg een cursus Koehandel bij Spelbreker!](http: //www.spelbreker.nl/spellen/recensies/koehandel.html)

De beoordeling (kies een onderwerp): BEKORINGSFAKTOR: 4 SPELMATERIAAL: 4 BEGINNERS?: 5 GEVORDERDEN?: 5 SPELPLEZIER KORTE TERMIJN: 5 SPELPLEZIER LANGE TERMIJN: 5 STRATEGIE/GELUK: 5 TOTAAL

[Ga naar dit spel op Spellink.nl](http: //www.spellink.nl/index.php?spel_id=53)

Probeer kwartetten van boerderijdieren in bezit te krijgen (er zijn er tien in totaal). Beurtelings veilen de spelers de dieren. De speler die aan de beurt is, is de veilingmeester. De andere spelers gaan nu om het hoogst bieden. Wanneer het hoogste bod bekend is, dan mag de veilingmeester ofwel dit bod aannemen en het dier geven aan de hoogstbiedende, ofwel het dier zelf nemen en het hoogstgeboden bedrag betalen aan de hoogstbiedende. In de loop van het spel kan de speler die aan de beurt is nog voor een tweede aktie kiezen: de zogenaamde koehandel. Heeft deze speler een dier voor zich liggen, dat een andere speler ook heeft, dan kan de speler die aan de beurt is een verdekt bedrag aanbieden aan de andere speler. De andere speler kan dit verdekte bod aannemen en het dier afgevenof een verdekt tegenbod doen. In het laatste geval krijgt de hoogstbiedende het dier van de ander, en krijgen de beide deelnemers het door de ander aangeboden bedrag. Wanneer alle dierkaarten verhandeld zijn en er uitsluitend kwartetten voor de spelers liggen, is het spel ten einde en wordt er geteld: de waarde van de diersoort maal het aantal kwartetten wat men in bezit heeft.

**[]Mijn worp= 5

Eindworp =** **5 **Ik zie Koehandel in veel speelgoedwinkels aangeboden worden en terecht, want dit is een uiterst leuk kaartspel. De veiling is al leuk, maar met name de zogenaamde koehandel-aktie is het geinigst in het spel: de gekste bedragen vliegen heen en weer tussen de spelers. Zo kan je veel bieden voor de koe van een ander, en een ander geeft een abominabel laag bod terug. Jij bent weliswaar die koe wijzer, maar die ander is nu rijk en met name machtig in de volgende biedingen. Je zou het niet afzien aan de maffe doos en kaarten, maar dit spel is door het spelplezier en de diepgang een absolute must in ieders spellenverzameling !