De Spellenhoek

Blokus

Liefhebbers van dit spel houden ook van

Review door Frank

Labyrinth

De beoordeling (kies een onderwerp): Bekoring: 4 Handleiding/materialen: 4 Beginners: 4 Gevorderden: 2 Korte termijn: 4 Lange termijn: 3 Strategie/geluk: 3 TOTAAL

[Ga naar dit spel op Spellink.nl](http: //www.spellink.nl/index.php?spel_id=54)

In Labyrinth heeft iedere speler twee legkaartjes in de hand. Op deze legkaartjes staat een stuk van een doolhof en twee schatten afgebeeld. Een speler moet, wanneer hij/zij aan de beurt is, één van de handkaartjes passend aanleggen aan het doolhof dat zich vormt op de tafel. Wanneer tussen één (of beide) schat(ten) van het neergelegde kaartje en een identieke schat elders in het doolhof een doorlopende route gevonden kan worden, dan mag die identieke schat (soms wel meer) van tafel genomen worden. Voorwaarde is wel dat het resterende doolhof zijn samenhang behoudt, horizontaal of vertikaal. Winnaar is diegene die aan het eind de meeste schatten heeft verovert.

**[]Mijn worp = 3

Eindworp = 3 **Labyrinth is een eenvoudig kaartspelletje, dat afgeleid is van het heel leuke bordspel "Magisch Labyrinth" van Max Kobbert. Het spel is snel uit te leggen en lekker snel te spelen en is daardoor ideaal als tussendoortje. Ook door kinderen is het goed te spelen. Er zijn slechts twee handkaarten en daardoor is er weinig gelegenheid voor taktiek, want je hebt weinig strategische keuzes te maken met zo weinig handkaarten. De geluksfaktor is hoog, want met geluk trek je de juiste schatten in je handkaarten en dan is het slechts inkoppen! Toch is dit spel een vermakelijk tussendoortje en verdient het een voldoende, bij deze dus. Zijn grote broer, over wie ik veel positiever ben, zal ik in de toekomst bespreken.