De Spellenhoek

Levensweg

Liefhebbers van dit spel houden ook van

Review door FRANK

Levensweg

De beoordeling (kies een onderwerp): Bekoring: 3 Handleiding/materialen: 4 Beginners: 3 Gevorderden: 2 Korte termijn: 2 Lange termijn: 2 Strategie/geluk: 2 TOTAAL

[Ga naar dit spel op Spellink.nl](http: //www.spellink.nl/index.php?spel_id=197)

[Download hier de Engelstalige PC-demo](http: //www.download-free-games.com/board_game_download/game_of_life.htm)

In Levensweg moet je je levensloop bewandelen, en dat door middel van een autootje waarmee je rijdt op een ganzenbordachtig parcours. Op elk vakje vindt een bepaalde gebeurtenis plaats: soms moet je betalen, soms krijg je geld (van de bank of van andere(n)), soms kan je op de beurs spelen, etc... Winnaar is degene die op het einde van het parcours, dus op het eind van je leven, het meeste geld heeft.

**[]Mijn worp = 2 **Een moeilijke, dit spel, en daarmee bedoel ik dat ik het moeilijk vind om dit spel helemaal objectief te beoordelen. Als rechtgeaard en doorgewinterd spellenliefhebber ben ik in eerste instantie geneigd dit spel te klassificeren als een regelrechte ganzenbord-kloon en derhalve een diepe onvoldoende te geven. Maar..... ik heb er in mijn jeugd veel plezier aan beleefd, en ik denk dan ook dat dit spel wel een stuk hoger scoort bij (families met) kinderen. De doos is groot en ziet er vrolijk en uitnodigend uit. Ook het speelbord met het rad spreekt kinderen, zeer opppervlakkige spellenspelers en melige lieden zeker wel aan. Levensweg onderhoudt je echt als je er mee bezig bent, je hoeft er niet veel bij na te denken, er is dus veel tijd voor gezelligheid. In het licht van de nieuwe generatie spellen, zoals die op deze website staan vermeld, is dit een zwak spel. In een familie die gewoon is niet al te diep in de spellenwereld te duiken, maar toch op zoek is naar af en toe lichtvoetige bordspellerij, zou dit spel een 4 kunnen scoren (maar ik zou die families wel aan willen raden eens wat verder te kijken dan hun neus lang is!).