De Spellenhoek

Cartagena

Auteur: Rudiger Dorn & Maja Dorn, Uitgever: Zoch Verlag, Aantal spelers: , Leeftijd: Vanaf 6 jaar

Liefhebbers van dit spel houden ook van

Review door Leonie (juli 2007)

Los Mampfos

De beoordeling :

Bekoringsfaktor

Handleiding/materialen

Plezier

***Educatieve waarde (geheugen en kleurherkenning)


*TOTAAL

[Ga naar dit spel op Spellink.nl](http: //www.spellink.nl/index.php?spel_id=1353)

De Mampfos, een vrolijk ezeltrio uit Mexico is gek op haverkoekjes. Daarom gaan deze drie vierbeners graag op het pad langs de molen. De molenaar heeft namelijk haverkoekjes in overvloed. Wanneer onze ezels zich vol hebben gegeten doen ze hun staart omhoog en werpen hun ballast (poep) af. Nu hebben ze alweer ruimte in hun buik. De koekjes die ze onderweg uitwerpen kan de bakker goed gebruiken voor het verhitten van zijn oven. Wie hem veel van deze koekjes brengt mag daarom de volgende ochtend samen met hem nieuwe haverkoekjes hiervan bakken.

Tijdens het spel lopen de ezels over het pad (de losse tegels) en ondertussen worden ze gevoed met lekkere haverkoekjes van verschillende kleuren. Op een gegeven moment wordt de kaart omgedraaid dat een van de ezels moet poepen. De spelers moeten dan aangeven op hun kleurenwiel welke kleur koekjes er tevoorschijn komen. Wie aan het eind van het spel de meeste koekjes heeft verzameld heeft het spel gewonnen.

**[]Mijn cijfer = 4

Eindcijfer =** 5**** ** Los Mampfos is een spel dat bij kinderen voor veel hilariteit zorgt alleen al omdat het over poepen gaat! Er zitten alleen heel veel, heel kleine onderdelen bij (de haverkoekjes) die makkelijk weg kunnen rollen en dus ook kwijt kunnen raken. Het spel ziet er wel erg leuk uit.