De Spellenhoek

Lunar Lockout

Liefhebbers van dit spel houden ook van

Review door Frank

Lunar Lockout

De beoordeling (kies een onderwerp): Bekoringsfaktor 5 Handleiding/materialen 5 Beginners? 5 Gevorderden? 5 Spelplezier Korte Termijn 5 Spelplezier Lange Termijn 5 Strategie/Geluk 6

TOTAAL

[ ](http: //www.spellink.nl/index.php?spel_id=345)[Ga naar dit spel op Spellink.nl](http: //www.spellink.nl/index.php?spel_id=125)

De opdracht in dit spel is simpel: Breng je ruimtevoertuigje terug naar het middelpunt van het spelbord, en maak daarbij gebruik van de robots die op het bord staan. Bij het spel zitten een veertigtal kaarten met puzzelopdrachten. Deze puzzelopdrachten gaan van simpel naar zeer moeilijk en bestaan uit een gegeven startopstelling, bijvoorbeeld zoals in de foto hierboven. Je mag niet alleen je rode voertuige bewegen, maar ook alle op het veld aanwezige robots. Alle speelstukken kunnen alleen horizontaal en vertikaal bewegen, en stoppen pas met bewegen als ze tegen een ander speelstuk opbotsen. En daar zit hem nou net de kneep, want als het speelstuk geen ander speelstuk tegenkomt loopt hij het bord af en kan de puzzel meestal niet meer opgelost worden.

**[]Mijn worp = 5

Eindworp = 5 **Gezelschapsspel is niet het goede woord voor Lunar Lockout, want dit is een spel dat bedoeld is voor slechts één persoon. Heb je de extreme pech om helemaal alleen te zijn als spelletjesliefhebber, dan is Lunar Lockout beslist een leuke optie om je toch mee bezig te houden. De veertig opdrachten houden je best een tijd bezig (vooral de laatste tien zijn erg moeilijk), en als je het spel dan weer een paar maanden weglegt kun je weer helemaal opnieuw beginnen, omdat je de oplossingen dan weer allang vergeten bent. Tenslotte petje af voor de producent, Binary Arts, die niet alleen dit spel, maar een hele serie van dit soort spellen heeft uitgegeven. Ik noem er een paar: Rush Hour (de bekendste), Block by Block, Brick by Brick, FlipIt, Hoppers, Leepin Lizzards, Metro, Galactic Takeover, etc., etc. En, als je erg houdt van dit soort puzzelspelletjes, ga dan ook eens naar de zeer leuke website van Binary Arts, [puzzles.com](http: //www.puzzles.com).