De Spellenhoek

Monopoly

Auteur: Onbekend, Uitgever: Hasbro (MB/Parker), Aantal spelers: , Leeftijd: Vanaf 8 jaar

Liefhebbers van dit spel houden ook van

Review door Frank

Monopoly

[Speel Monopoly op Games.com](http: //www.games.com/)

De beoordeling (kies een onderwerp): BEKORINGSFAKTOR: 3 SPELMATERIAAL: 5 BEGINNERS?: 4 GEVORDERDEN?: 2 SPELPLEZIER KORTE TERMIJN: 4 SPELPLEZIER LANGE TERMIJN: 2 STRATEGIE/GELUK: 2 * TOTAAL 3*

[Ga naar dit spel op Spellink.nl](http: //www.spellink.nl/index.php?spel_id=218)

Download de spelregels hier

Loop de straat, voor mijn part de Kalverstraat of Coolsingel, eens op en vraag aan een willekeurig aantal mensen of ze uit hun hoofd een gezelschapsspel kunnen noemen. Tien tegen één kans dat die personen Monopoly zullen noemen, en zeg nou eerlijk, u kent het toch ook wel ? Monopoly heeft zijn klassiekerstatus ruimschoots weten te behalen, of dit terecht is laat ik nog even in het midden, en verdient als zodanig een plaatsje op elke rechtgeaarde spellensite.

In Monopoly zijn twee zaken heel belangrijk, en dat zijn geld en dobbelstenen. Geld is belangrijk omdat u er het meeste van moet hebben om dit spel te winnen, en de dobbelstenen hebt u nodig om vooruit te kunnen komen op het vierkanten spoor. De meeste vakjes van dit spoor zijn straten; als u als eerste op een bepaalde straat komt dan kunt u deze kopen (je krijgt dan het corresponderende straatkaartje). Een ieder die later op deze straat komt moet een boete aan u betalen. Later in het spel kunnen op de straten ook nog eens huizen en zelfs hotels tegen betaling gebouwd worden, hetgeen hogere boetes en voor u dus hogere inkomsten betekent. Kanskaartjes met daarop wisselende effekten geven extra onverwachte wendingen aan het spel, zo al die er niet waren. En....als u pech hebt belandt u in de gevangenis.

Ja, u dacht toch niet echt dat ik een zo bekend spel uitgebreid zou gaan uitleggen ?

**[]Mijn worp = 3

Eindworp = 3* ***Ja mensen, Monopoly heeft de klassiekerstatus bereikt en heeft verkoopcijfers waar Catan, Carcassonne en Puerto Rico in geen verste verten aan kunnen tippen. Maar zoals alles in deze wereld kent ook Monopoly een opkomst, een hoogtepunt en een ondergang: de fabrikant van Monopoly wil, geloof ik, de realiteit van de ondergang niet onder ogen zien en staart zich blijkbaar blind op de nog steeds lonende verkoopcijfers, en blijft maar op de proppen komen met de meest onzinnige Monopoly-thema's, zoals Feyenoord-Monopoly, Disney-Monopoly of Star Wars Monopoly. Dit is positief aan Monopoly: het kan gezellig zijn, het geeft een goede kennismaking met spelmaterialen als geld, dobbelstenen en pionnen, en het is door de hiervoor genoemde eigenschappen een goede -zij het simpele- introduktie tot gezelschapsspellen (en dus leuk voor kids). Dit is negatief aan Monopoly: geluk. Monopoly is geluk in het kwadraat. Er is geen kennis of inzicht, geen taktiek of strategie, geen logisch of abstrakt denken nodig, alleen een hand om dobbelstenen mee te gooien. Dus, voor de laatste keer: Monopoly is dood, leve Monopoly !


[![Nedstat Basic - Gratis web site statistieken Eigen homepage website teller](http: //m1.nedstatbasic.net/n?id=ADWcTAjWyCfLuTJgyyJx+MuLYcew)](http: //www.nedstatbasic.net/stats?ADWcTAjWyCfLuTJgyyJx+MuLYcew) [Gratis teller](http: //www.nedstatbasic.net/)

** **