De Spellenhoek

De Bezeten Fles

Liefhebbers van dit spel houden ook van

Review door Leonie (mei 2007)

Obstgarten / Boomgaard

De beoordeling :

Bekoringsfaktor

Handleiding/materialen

Plezier

***Educatieve waarde (kleur- en vormherkenning)


*TOTAAL

[Ga naar dit spel op Spellink.nl](http: //www.spellink.nl/index.php?spel_id=1392)

De vier fruitbomen hangen vol met vruchten: de appels, peren, kersen en pruimen zijn rijp en moeten zo snel mogelijk geplukt worden. Een brutale raaf zit namelijk klaar om al die lekkernijen voor jullie neus weg te kapen!

In dit leuke kinderspel spelen de kinderen samen om de vruchten eerder geplukt te hebben dan de raaf. De appels, peren, kersen en bosbessen worden over de vier bomen verdeeld. Ieder kind krijgt een leuk, klein rieten fruitmandje. In principe is het spel geschikt voor 2-4 kinderen. Als er meer dan vier kinderen meedoen dienen ze een fruitmandje te delen.

De kinderen gooien met de dobbelsteen en mogen afhankelijk van wat er gegooid wordt één of twee vruchten in hun mandje doen of ze moeten een stukje van de puzzel op het bord leggen. Als alle vruchten in de mandjes zijn geplaatst voordat de ravenpuzzel compleet is dan hebben alle kinderen sámen gewonnen. Anders is de raaf de kinderen voor geweest en heeft hij de vruchten opgegeten. De kinderen hebben dan sámen verloren.

**[]Mijn cijfer =

Eindcijfer =** Obstgarten / Boomgaard is een vrolijk spelletje voor jonge kinderen. De fijne motoriek wordt ontwikkeld doordat de vruchten die ze moeten pakken relatief klein zijn. Kinderen leren tegelijkertijd de kleuren herkennen en is er ook symboolherkenning (afbeelding van de raaf en een mandje op de dobbelsteen). Een mooi spel met een doos vol onderdelen dat geschikt is voor jonge kinderen. Voor oudere kinderen wordt het spel al gauw te flauw.