De Spellenhoek

Odins Raben

Liefhebbers van dit spel houden ook van

Review door Arno

Odins Raben

{align="left"} De beoordeling (kies een onderwerp): Bekoringsfaktor 4 Handleiding/materialen 4 Beginners? 5 Gevorderden? 4 Spelplezier Korte Termijn 5 Spelplezier Lange Termijn 4 Strategie/Geluk 4 TOTAAL

[Ga naar dit spel op Spellink.nl](http: //www.spellink.nl/index.php?spel_id=606)

Twee raven vliegen over verschillende landschappen. Indien de landschappen op de tafel corresponderen met de kaarten in de hand kan de raaf verder vliegen. Er zijn speciale kaarten in het spel waarmee met de kaarten kan worden geschoven, de eigen raaf vooruit of andermans raaf achteruit gezet kan worden.Elke beurt bestaat uit het maken van een vluchtbeweging, het uitspelen van een bijzondere kaart, het tijdelijk afleggen van kaarten of het aanleggen van kaarten bij een tweetal geselecteerde landschappen. Degene wiens raaf als eerste de laatste kaart bereikt verdient het verschil met de andere raaf. Daarbij ontvangt degene die de meeste kaarten bij de geselecteerde landschappen heeft aangelegd extra punten.

** ** **[]Mijn cijfer = 4 Frank cijfer = 4

Eindcijfer = 4 **Odins Raven is een aardig spel voor twee personen. Het vergt enige gewenning maar blijft na een aantal malen spelen aantrekkelijk. Er is gekozen voor een misschien wat sobere maar degelijke uitvoering. Commentaar Frank: De Duitse uitgever Kosmos is lekker op dreef met zijn spellen: na Catan kaartspel, Caesar en Cleopatra, Babel, Lost Cities (en nog vele andere) nu dit leg-racespel wat vlot en lekker wegspeelt. Het spelidee heeft wel wat weg van Elfenland, maar het is gewoon wat puntiger dan dat spel en -zoals gezegd- voor twee personen. Een waardig deel in de Kosmos reeks en weer een kandidaat om in Nederland uitgegeven te worden door 999Games.