De Spellenhoek

O Hell

Auteur: Onbekend, Uitgever: 999 Games, Aantal spelers: , Leeftijd: Vanaf 10 jaar

Liefhebbers van dit spel houden ook van

Review door ARNO

O Hell (Duitsland: Rage)

{align="center"} De beoordeling (kies een onderwerp): Bekoringsfaktor 4 Handleiding/materialen 4 Beginners? 5 Gevorderden? 4 Spelplezier Korte Termijn 5 Spelplezier Lange Termijn 4 Strategie/Geluk 4 TOTAAL

[Ga naar dit spel op Spellink.nl](http: //www.spellink.nl/index.php?spel_id=122)

{align="left"}

Neem een flinke scheut Klaverjassen, voeg daar een beetje Bridge aan toe en een snufje "pesten" en het resultaat is boerenbridge, eh, ik bedoel Rage.Er zijn 112 kaarten in 6 vrolijke kleurtjes en speciale kaarten die het de tegenstander behoorlijk lastig kunnen maken. Drie tot en met acht spelers kunnen aanschuiven en spelen maar...

Het is een aardig spel dat binnen redelijke tijd kan worden uitgespeeld. De troefkleur wisselt in de loop van het spel. Tevoren moet worden opgegeven hoeveel slagen men denkt te halen. Het precies raden van het juiste aantal levert een bonus op. Als je er naast zit krijg je aftrek. De speciale kaarten kunnen een extra bonus of een extra aftrek teweeg brengen.

In de loop van het spel neemt het aantal handkaarten af van 10 naar 1 hetgeen een aardig effect geeft. Het spel vereist behoorlijk wat aantekeningen op de scorelijsten, zodat het jammer is dat er geen blok met dergelijke lijsten wordt meegeleverd.

**[]Mijn worp= 4 Frank's worp= 4

Eindworp = 4 **Een weinig origineel maar aantrekkelijk spel kortom voor met name de wat minder doorgewinterde liefhebbers van het gezelschapsspel. Ik kan mij voorstellen dat het met name populair is indien er een groter aantal deelnemers is. Valt in de categorie "Sechs Nimmt" en "Uno".


[![Nedstat Basic - Gratis web site statistieken Eigen homepage website teller](http: //m1.nedstatbasic.net/n?id=ADWcMAi0mUfPifzC0hHnsjKWvWlg)](http: //www.nedstatbasic.net/stats?ADWcMAi0mUfPifzC0hHnsjKWvWlg) [Gratis teller](http: //www.nedstatbasic.net/)