De Spellenhoek

Pipeline

Liefhebbers van dit spel houden ook van

Review door Frank (maart 2006)

De Spellenhoek bedankt University Games voor het ter beschikking stellen van een recensie-exemplaar!

Pipeline

De beoordeling: BEKORINGSFAKTOR: 4 SPELMATERIAAL: 4 BEGINNERS?: 4 GEVORDERDEN?: 3 SPELPLEZIER KORTE TERMIJN: 4 SPELPLEZIER LANGE TERMIJN**3**: STRATEGIE/GELUK: 3


TOTAAL 3***

[Ga naar dit spel op Spellink.nl](http: //www.spellink.nl/index.php?spel_id=527)

Pipeline is een luchtig verbindingsspelletje, waarbij elke speler beschikt over een aantal pijpleiding-stukjes, van verschillende vormen en in de eigen kleur (rood,paars, groen of geel). Om te winnen moet men als eerste één doorlopende pijpleiding maken van één zijde van het speelbord naar de tegenoverliggende zijde.

De spelers hebben geen vrije keuze in wat voor pijpleiding-stukje te gebruiken: wanneer men aan de beurt is moet men met een speciale dobbelsteen gooien, waarop dan getoond wordt welk stukje men mag plaatsen. Elke speler heeft ook nog blokkeer-stukjes, waamee men -na de juiste dobbelsteenworp- pijpleidngen van andere spelers kan blokkeren. Om een blokkeerstukje te kunnen verwijderen moet de speler een beurt overslaan.

**[]Mijn worp = 3

Eindworp = 3 **Pipeline is een kleurig verbindingsspelletje, dat men name (families met jonge) kinderen aan zal spreken. Gaandeweg het spel ontstaat er een aantrekkelijk bouwwerk met kleurige pijpleidingen. Soms is het echter wel lastig om in de eindfase er een stukje nog goed bijgewriemeld te krijgen. In de kern heeft Pipeline duidelijk strategische elementen in zich, die echter teniet worden gedaan door de dobbelsteen. Dat laatste zal kinderen niet deren, maar volwassenen zullen zich al snel gaan storen aan het gebrek aan grip dat ontstaat door deze dobbelsteen. Het kan in de eindfase dus geregeld voorkomen dat de oplossing wel voor je ligt, maar gewoonweg niet gedobbeld wordt.