De Spellenhoek

Rolit

Liefhebbers van dit spel houden ook van

Review door Frank

Rolit

[Volg bij Spelbreker een cursus Rolit !](http: //www.spelbreker.nl/spellen/recensies/rolit.html)

De beoordeling (kies een onderwerp): Bekoringsfaktor 4 Handleiding/materialen 4 Beginners? 3 Gevorderden? 3 Spelplezier Korte Termijn 4 Spelplezier Lange Termijn 3 Strategie/Geluk 3 TOTAAL

[Ga naar dit spel op Spellink.nl](http: //www.spellink.nl/index.php?spel_id=175)

Rolit is een abstrakt bordspel voor twee tot vier spelers. Gekleurde stenen worden beurtelings neergelegd op een vierkant speelbord bestaande uit 8 bij 8 vakjes. Leg je een steen neer, dan worden omliggende andersgekleurde stenen veranderd in jouw kleur, mits deze stenen in een horizontale, vertikale of diagonale rij om jouw neergelegde steen liggen en aan het einde van deze rij(en) een steen van jouw kleur ligt. Nu, dit is alles, want als het hele bord gevuld is met stenen is het spel ten einde, en wint de speler met de meeste stenen in zijn kleur op het bord.

Mijn worp = **2 Christine's worp = 5

Eindworp = 3 **Ik dacht eigenlijk dat Rolit heel erg leuk, diepgaand en origineel was, maar nu, enkele jaren later, in het tijdperk van spellen zoals Blokus of de hele Gipf-serie, ben ik niet super-enthousiast meer over Rolit. Het speelt lekker weg en is best venijnig, maar elke keer steekt dezelfde strategie weer de kop op: probeer de randen en met name de hoeken te controleren. En zo wordt na een aantal spelletjes spelen de aanvankelijk boeiende hoek- en randstrategie saai, saai en saai. Nee, Rolit is geen topper, hoewel mijn Christine duidelijk positiever is over dit spel, zoals u kunt zien in haar beoordeling. Misschien heb ik wel gewoon te vaak verloren van haar. Wel leuke speelstukjes trouwens.