De Spellenhoek

Rush Hour Jr.

Liefhebbers van dit spel houden ook van

Review door Frank (februari 2006)

De Spellenhoek bedankt Smart voor het ter beschikking stellen van een recensie-exemplaar!

Rush Hour Jr.

Speel Rush Hour zelf, [klik hier](http: //www.puzzles.com/products/RushHour/RushHourAnm.htm)

De beoordeling: **BEKORINGSFAKTOR: 4 SPELMATERIAAL: 5 BEGINNERS?: ** 5 **GEVORDERDEN?: ** 4 **SPELPLEZIER KORTE TERMIJN: ** 5 **SPELPLEZIER LANGE TERMIJN: 4 STRATEGIE/GELUK: ** 5


TOTAAL***

[Ga naar dit spel op Spellink.nl](http: //www.spellink.nl/index.php?spel_id=334)

Rush Hour is zo onderhand een bekend spel geworden, en is in vrijwel elke speelgoedwinkel te vinden. Het spel richt zich op de eenzame speler met een voorliefde voor puzzels, waarbij "trial and error" een belangrijk element is. Alsof de autootjes van de volwassen versie kinderen al niet genoeg aantrokken, is er nu een aparte junior-versie, bedoeld voor de spelers van 6, 7 en 8 jaar.

Rush Hour Jr. biedt net als grote broer Rush Hour veertig opdrachten: 10 "beginners", 10 "gemiddeld", 10 "gevorderd" en 10 "expert". De opdracht is simpel: ontsnap met jouw Ysco-wagen uit de overvolle parkeerplaats. De parkeerplaats bestaat uit 6x6 velden, en op de parkeerplaats staat naast de Ysco-wagen nog een per opdracht verschillend aantal andere auto's geparkeerd. In de verpakking bevinden zich 12 autootjes die 2x1 velden innemen, en 4 vrachtautootjes die 3x1 velden innemen, maar natuurlijk worden deze niet allemaal tegelijk gebruikt bij een opdracht. De auto's kunnen alleen voor- of achterwaarts (en dus niet zijwaarts) bewogen worden, waardoor er dus een schuifpuzzel van formaat ontstaat.

**[]Mijn worp = 4

Eindworp = 4 **Rush Hour is een erg leuk éénspeler-spelletje, en strikt genomen ben ik dan ook zeer te spreken over deze Junior-variant: het ziet er weer leuk uit (de autootjes zijn iets minder serieus dan de volwassenen-variant), en de puzzels bieden een stevige en goed in moelijkheidsgraad oplopende uitdaging aan de kinderen.

Toch geef ik de Junior versie 1 dobbelsteenoog minder, omdat de grote broer Rush Hour gewoon ook voldoet voor 6 - tot 8-jarigen, en daarbij ook nog eens leuk is voor volwassenen. De moeilijkste opdracht van de Junior-variant had ik binnen 2 minuten gekraakt