De Spellenhoek

1655 Habemus Papam

Auteur: Christop Bauer, Uitgever: 999 Games / DDD Verlag, Aantal spelers: 3 tot 4, Leeftijd: Vanaf 10 jaar

Liefhebbers van dit spel houden ook van

**4 uitgever: 999 Games / DDD Verlag auteur: Christop Bauer Aantal spelers: 3 tot 4 Speelduur: 30-45 minuten leeftijd: Vanaf 10 jaar

** Review door Leonie (mei 2011)

De Spellenhoek bedankt 999 Games voor het ter beschikking stellen van een recensie-exemplaar! :::

1655 - Habemus Papam

De beoordelingBEKORINGSFAKTOR: 3 SPELMATERIAAL:5 BEGINNERS?:3 GEVORDERDEN?:4 SPELPLEZIER KORTE TERMIJN:4 SPELPLEZIER LANGE TERMIJN:4 STRATEGIE/GELUK:5


TOTAAL***

Ga naar dit spel op Spellink.nl

Bestel 1655 Habemus Papam nu op Bol.com

De paus is overleden. Er moet een nieuwe paus gekozen worden. Kardinalen komen van alle kanten naar het Vaticaan om hun stem uit te brengen voor wie de nieuwe paus moet worden.

De spelers proberen zoveel mogelijk stemmen van kardinalen te winnen door te bieden met edelstenen op de kaarten die iedere ronde op tafel tevoorschijn komen. De verschillende kaarten zijn de actiekaarten (die direct uitgevoerd moeten worden), politieke kaarten (voor geld of extra stemmen), kardinaalskaarten (iedere kardinaal is een stem) en de Camerlengo-kaart. Deze laatste kaart geeft de speler een rode, blauwe en gele edelsteen en de speler is de startspeler voor de volgende ronde. Dit is wel van belang, geboden edelstenen krijgt je niet terug. Met tactisch bieden kan je kaarten net voor een ander wegpakken. Zodra de kaart met de witte rook tevoorschijn komt begint de laatste ronde. Hierna worden de stemmen geteld en is de nieuwe paus bekend! Habemus Papam! (wij hebben een paus!)

**[]Totaalcijfer: 4 (41 punten) **1655 -- Habemus Papam is een alleraardigst biedspel. De doos ziet er niet zeer uitnodigend uit maar de onderdelen zijn van prima kwaliteit en het speelt leuk weg. Een leuk detail is het bijgevoegde vel met historische achtergrondinformatie.