De Spellenhoek

Andromeda

Auteur: Alan R. Moon, Uitgever: 999 Games, Aantal spelers: 3 tot 5, Leeftijd: Vanaf 10jaar

Liefhebbers van dit spel houden ook van

**3 uitgever: 999 Games auteur: Alan R. Moon Aantal spelers: 3 tot 5 Speelduur: ca 60-90 minuten leeftijd: Vanaf 10jaar

** Review door Leonie (augustus 2007)

:::

Andromeda

De beoordeling (kies een onderwerp)Bekoringsfaktor 4 Handleiding/materialen 4* Beginners? 3 Gevorderden?* 3* Spelplezier Korte Termijn* 4* Spelplezier Lange Termijn* 4* Strategie/Geluk* 3* *TOTAAL 3

Ga naar dit spel op Spellink.nl

Bestel Andromeda nu op Bol.com

In het sterrenstelsel van Andromeda zijn de spelers handelaren die de strijd aangaan om waardevolle handelsposten te vestigen op de satellieten van de 7 planeten die het sterrenstelsel rijk is (aarde hierbij niet meegerekend). De speler die aan het eind van het spel de meeste punten heeft verzameld door zijn (technologische) ontwikkeling, handelsposten, stations op aarde en speciale bonuskaarten, die wint.

Het spel wordt gespeeld in ronden. Per ronde zijn er vier fases. Allereerst de [kaartenfase]{.underline}, hierin krijgt iedere speler kaarten uitgedeeld tot het hem/haar toegestane aantal kaarten is bereikt. De volgende fase is de [transportfase]{.underline}, hierin kunnen spelers besluiten één van hun transportkaarten te benutten. De derde fase is de [handelsfase]{.underline}. Dit is bijna de leukste fase. Hierin probeer je zoveel mogelijk gelijke kaarten te verkrijgen doordat je minimaal drie dezelfde kaarten nodig hebt voor een actie. De actieve speler mag kaarten van planeten aanbieden en wil daar andere kaarten voor terug. Andere spelers mogen niet dezelfde soort kaart neerleggen. In de laatste fase, de [actiefase]{.underline} mogen er door iedere spelers acties uitgevoerd worden. De actieve speler 3, de anderen 2. In de actiefase worden de kaarten die je op hand hebt benut. Hierin mogen planeetkaarten gewisseld worden, mogen nieuwe ruimtestations ingezet worden op planeten door middel van minimaal drie dezelfde planeetkaarten, mag geprobeerd worden een handelscentrum te vestigen (door middel van de planetenring (het "asbakje")). De overige acties die nog gedaan kunnen worden zijn ruimteschipontwikkeling en technologische ontwikkeling.  Die leveren ook leuke voordelen op. Het spel is afgelopen als van drie planeten alle satellieten bebouwd zijn. De ronde wordt nog uitgespeeld. Degene met de meeste punten wint het spel.

**[]Mijn cijfer = 3

Eindcijfer =** **3 **Andromeda heeft een leuk ruimte-uiterlijk. Geluk heeft hier een aardig belangrijke rol. Bij het krijgen van je startkaarten, het omruilen van je kaarten, de kaarten die je krijgt bij de handelsfase en ook bij het schudden van de planetenring om een ruimtestation op een satelliet  te vestigen. Toch heb je hier ook zelf invloed op. Er zijn gelukkig meerdere manieren om aan je punten te komen maar een van de belangrijkste blijven de satellieten. Het is een spel dat leuk speelt. Maar met zoveel andere goede spellen die er bestaan heeft het geduchte concurrentie op de speltafel. Tenzij je een ruimtefan bent!