De Spellenhoek

Atlantis

Auteur: Leo Colovini, Uitgever: 999 Games, Aantal spelers: 2 tot 4, Leeftijd: Vanaf 10 jaar

Liefhebbers van dit spel houden ook van

**4 uitgever: 999 Games auteur: Leo Colovini Aantal spelers: 2 tot 4 Speelduur: 30 minuten leeftijd: Vanaf 10 jaar

** Review door Leonie (juli 2011)

De Spellenhoek bedankt 999 Games voor het ter beschikking stellen van een recensie-exemplaar! :::

Atlantis

De beoordelingBEKORINGSFAKTOR: 4 SPELMATERIAAL:5 BEGINNERS?:5 GEVORDERDEN?:4 SPELPLEZIER KORTE TERMIJN:4 SPELPLEZIER LANGE TERMIJN:3 STRATEGIE/GELUK:5


TOTAAL***

Ga naar dit spel op Spellink.nl

Bestel Atlantis nu op Bol.com

[]Atlantis is aan het zinken. Red je eilandbewoners en neem zoveel mogelijk waardevolle voorwerpen mee! Wie dit het beste doet wint!

In Atlantis moeten de spelers hun eilandbewoners laten ontsnappen naar een nabijgelegen eiland. Met behulp van het uitspelen van een handkaart kunnen de eilandbewoners naar een voorwerp van die kleur verspringen. Het voorwerp dat direct achter die tegel ligt en nog onbezet is neemt die speler in bezit. De voorwerpen zijn punten waard, zoveel als er op staat. Handkaarten zijn één punt per kaart. Zodra tegels uit de vluchtroute verdwijnen komen er watertegels in het spel. Om water over te steken heeft ieder 1 brug of moeten er punten betaald worden.

Het spel is afgelopen zodra een speler al zijn eilandbewoners naar het nabijgelegen eiland heeft gekregen. De eilandbewoners die nog onderweg zijn moeten direct zich naar het eiland begeven zonder voorwerpen op te pakken onderweg en tegen betaling voor het oversteken van watertegels.

**[]Totaalcijfer: 4 (42 punten) **Atlantis is een luchtig spelletje dat best tactisch gespeeld kan worden. Het is geschikt om mensen met spellen kennis te laten maken maar het is net zo geschikt voor veelspelers die er een leuk tussendoortje aan kunnen hebben. Voor een half uurtje is dit prima vermaak.