De Spellenhoek

Beer is los

Liefhebbers van dit spel houden ook van

**3 uitgever: 999-Games Aantal spelers: 2 leeftijd: Vanaf 8 jaar ** Review door Frank :::

De Beer is Los

De beoordeling (kies een onderwerp)Bekoring: 5 Handleiding/materialen: 5 Beginners: 5 Gevorderden: 3 Korte termijn: 4 Lange termijn: 3 Strategie/geluk: 2


TOTAAL***

Ga naar dit spel op Spellink.nl

Bestel Beer is los nu op Bol.com

Het jachtseizoen is geopend ! Eén speler speelt de jagers en houthakkers, de andere speler de beren en de vossen. De fazanten en de eenden zijn neutraal en mogen door beide spelers bewogen worden.

De hierboven beschreven diertjes en mensen bestaan uit tegels, die tesamen met een stapelte bomen-tegels worden geschud en verdekt op een vierkant 7x7 speelbord worden neergelegd. In een beurt kan gekozen worden tussen twee akties: een verdekt tegeltje opendraaien, zodat deze zichtbaar wordt en blijft, of één van de eigen of neutrale speelstukken bewegen. Daarbij is het de bedoeling om zoveel mogelijk vijandige en neutrale speelstukken te slaan, aangezien deze punten opleveren aan het eind van de ronde. Als tweede is het natuurlijk de bedoeling om uit handen van de vijand te blijven. De speelstukken van de spelers kennen ieder zo hun voordelen en beperkingen: zo kan de jager al het wild schieten, maar alleen in de richting waarin zijn loop van het geweer staat (als slimme vos ga je dan natuurlijk achter zijn rug staan). De houthakker kan als enige de boom-tegels weghakken (lees: slaan) en kan dus zodoende om eerder onbereikbare plekken komen. De vos eet het gevogelte, de beer eet alle mensen. Jager en vos bewegen snel, maar houthakker en beer slechts langszaam. Als alle verdekte tegels zijn opengedraaid dan eindigt het spel binnen 5 beurten. De spelers proberen in deze vijf ronden nog zo veel mogelijk van hun eigen speelstukken volgens de bewegingsregels uit het bord te laten lopen, om nog wat extra punten te scoren. Na een eerste ronde worden de rollen van mens en dier omgedraaid tussen de spelers en wordt nog een tweede partij gespeeld, waarna een eindtelling volgt.

**[]Mijn worp = 3

Eindworp = 3 **Een tweeledig gevoel heb ik bij het spelen van dit spel. Er is volstrekte willekeur bij het omdraaien van de tegeltjes: zo kun je je eigen vossentegel omdraaien en direkt met je neus in de loop van het geweer van de jager staan, waarop je meteen geschoten wild bent. Anderzijds is het spel, wanneer er een hoop tegels zijn omgedraaid, wel degelijk een soortement schaakspel: bijv. twee jagers tegen een beer, met slimme zetten kan het alle kanten op. De willekeur overheerst echter, en daarom is dit spel in het licht van andere 2-spelerspellen van 999-Games zwak te noemen. De sfeer die het spelt schept is aangenaam en , ook belangrijk, dit is nu eindelijk eens een spel waarmee kinderen in de categorie van 5 tot 10 jaar ook goed mee uit de voeten kunnen.