De Spellenhoek

Bernini mysterie

Liefhebbers van dit spel houden ook van

**2 uitgever: Identity Games Aantal spelers: 2 tot 4 leeftijd: Vanaf 10 jaar Speelduur: 5 tot 15 minuten ** Review door Leonie (december 2005)

De Spellenhoek bedankt Identity Games voor het ter beschikking stellen van een recensie-exemplaar. :::

Bernini Mysterie

De beoordeling (kies een onderwerp)Bekoring: 3 Handleiding/materialen: 4 Beginners: 3 Gevorderden: 2 Korte termijn: 3 Lange termijn: 2 Strategie/geluk: 2 TOTAAL

Ga naar dit spel op Spellink.nl

Bestel Bernini mysterie nu op Bol.com

Haal de onderste steen boven. Dat is kort maar krachtig wel waar dit spel meestal op uit draait. Je eigen stenen dienen hier uiteindelijk bovenaan te verschijnen. Afhankelijk van het spelniveau dien je een verschillend aantal van je eigen stenen zichtbaar op het speelveld te hebben liggen.

Iedere speler bezit een aantal plastic speelstenen waar harten, klaveren, ruiten of schoppen op is afgebeeld. Om de beurt mag je een nieuwe steen plaatsen of een reeds geplaatste (bovenste) steen van een stapel verplaatsen. Tijdens het spel ontstaan en verdwijnen de nodige stapels van maximaal drie speelstukken. Je eigen stenen probeer je uiteraard zichtbaar te krijgen en/of houden. Die van je tegenstander(s) probeer je verborgen te houden. Het is belangrijk om in de gaten te houden waar je eigen stenen zich bevinden aangezien dit heel snel kan wisselen. Er zijn 3 spelniveaus. Bij het eerste niveau (voor 2 spelers) win je als er vijf van jouw stenen zichtbaar en in het spel zijn. Bij het tweede niveau (voor 3 of 4 spelers) win je als er vier van jouw stenen zichtbaar en in het spel zijn. Het derde niveau (voor 2,3 of 4 spelers) is inderdaad moeilijker, hier win je indien 5 van jouw stenen mét de cijfers 1 t/m 5 zichtbaar en in het spel zijn.

**[]Mijn worp = 2 Frank's worp = 2

Eindworp = 2 **De titel van het spel laat je denken dat er een verband is met het boek 'Het Bernini Mysterie' van Dan Brown.. De titel is echter de enige overeenkomst. Jammer dat er op deze manier gebruik wordt gemaakt van andermans successen. Bij spelers van gelijke sterkte wacht je eigenlijk op wie er als eerste een fout maakt. Het is op zich wel een leuk memory-achtig spelletje dat je echter niet vaak zal willen spelen.