De Spellenhoek

Blue moon

Auteur: Reiner Knizia, Uitgever: 999 Games, Aantal spelers: 2, Leeftijd: Vanaf 12 jaar

Liefhebbers van dit spel houden ook van

| Blue Moon uitgever: 999 Games auteur: Reiner Knizia Aantal spelers: 2 Speelduur: 45 minuten leeftijd: Vanaf 12 jaar

kleine review door Frank

| De beoordeling (kie

{wi dth="101" height="128"}{width="203" | height="128"} Klik hier om naar de Website van Blue Moon te gaan

s een onderwerp)Bekoring: {width="15" height="14"} Handleiding/materiale n: | Beginners: {width="13" height="14"} Gevorderden: Korte termijn: Lange termijn: Strategie/geluk: TOTAAL

Ga naar dit spel op Spellink.nl

Bestel Blue moon nu op Bol.com

De planeet Blue Moon is verlaten door de goden. Er zijn 8 volken op de planeet die in de chaos elkaar bevechten. Waar zijn de goden eigenlijk en wat is de rol van de drie draken?

Blue Moon is een legspel voor twee personen. In het basisspel zitten twee volken, de Vulca en Hoax. Elk heeft een leiderkaart en 30 kaarten bestaande uit: karakterkaarten, support- en boostkaarten en leiderschapskaarten.

De karakterkaarten staan centraal. Op deze kaarten staan waarden voor vuur en aarde. Elk gevecht gaat om de hoogste waarde in vuur of aarde. De beginspeler bepaalt waar het gevecht om gaat: de vuur- of aardewaarde. Als speler moet je steeds elke beurt de waarde van de door je tegenstander neergelgde kaarten evenaren. Kan je dit niet, dan moet je je terugtrekken en wint de ander het gevecht. De strijd is pas gestreden als iemand 3 draken heeft en een vierde zou krijgen. Lukt dat niet, dan wint degene die als de kaarten op zijn, de meeste draken heeft. Slechts een persoon kan een draak hebben: als jij een gevecht wint en je tegenstander heeft een draak, dan moet hij zijn draak terugleggen

[]Mijn worp = 5 Gerard's worp **= 3 Christine's worp = 3 Arno's worp = 3

Eindworp = 4 **Het is redelijk geruisloos in de winkel gaan liggen , dit twee persoonsspel, maar ik heb me toch aan een aankoop gewaagd vanwege vaag positive geluiden ergens in de verte. Welnu, ik geloof na één partijtje dat ik geen spijt heb van deze aankoop. Weliswaar zal ik het niet vaak spelen omdat mijn vrouw niet zo weg is van spellen a la Magic, lees spellen waarbij iedere speler met een eigen deck speelt. Het heeft op het eerste gezicht ook wel iets weg van Magic, dit spel. Zet je strijders/monsters in tegen je tegenspeler, ondersteund met "supports" (ondersteunende kaarten) en "boosters" (je karakter versterkende kaarten). Maar waar bij je bij Magic op een gegeven moment een veelheid aan monsterkaarten en ondersteunende kaarten op je tafel hebt liggen -erg onoverzichtelijk- wordt bij Blue Moon het speelveld na één gevecht gewist en blijft het dus overzichtelijk. De twee stapels met speelkaarten voor de spelers, 2 volken, hebben een zeer gebalanceerde samenstelling, zodat je geregeld op verschillende manieren de strijd met de tegenspeler kunt afronden. Ook het beperkte aantal spelerskaarten, die vaak maar één keer gebruikt kunnen worden, brengt een grote taktische faktor met zich mee. Wat mij betreft een Magic-beater, en tevens veel meer gericht op de markt van de oppervlakkige spellenspelers. Alleen jammer van de prijs, die een tikkeltje aan de hoge kant is.