De Spellenhoek

Coloretto

Liefhebbers van dit spel houden ook van

5

uitgever: 999-Games (NL) (http://www.999games.nl) Aantal spelers: 3 tot 5 leeftijd: Vanaf 8 jaar Review door Frank** :::

Coloretto

De beoordeling (kies een onderwerp)Bekoring: 5 Handleiding/materialen: 4 Beginners: 5 Gevorderden: 5 Korte termijn: 5 Lange termijn: 5 Strategie/geluk: 4 TOTAAL

Ga naar dit spel op Spellink.nl

Bestel Coloretto nu op Bol.com

De spelers trekken om beurten een kaart met een kleur van de trekstapel en leggen die bij een groep naar keuze op tafel. Ze proberen in één van de groepen "hun" kleuren te concentreren, om die op het juiste moment te claimen, opdat ze veel punten verdienen. aan het eind van het spel, na meerdere ronden, leveren per speler de beste drie kleuren punten op. De overige kleuren (waar ze hopelijk minder van hebben) leveren strafpunten op! Hoe meer kaarten men van een kleur heeft, hoe meer punten men ervoor ontvant. De speler met de meeste punten wint.

Van elke kleur zijn er 9 kaarten, en er zijn 7 kleuren. Er zijn ook nog drie jokers, die voor elke willekeurige kleur kunnen worden ingezet. Er zijn ook nog 10 kaarten "+2", die aan het eind 2 bonuspunten opleveren.

**[]Mijn worp = 5 Arno's worp = 5

Eindworp = 5 **Hoewel in dit spel gekozen is voor het kameleon-thema (op elke gekleurde kaart staat een afbeelding van een kameleon), is Coloretto volledig een abstrakt spel. Het spel is vlot uit leggen aan nieuwelingen en speelt lekker weg, de partijtjes verlopen snel en vinnig. Je wordt konstant voor de keuze gesteld: wachten op een perfekt rijtje om weg te nemen, of nu al genoegen nemen met minder, uit angst dat je anders later met minder leuke kaarten in je maag zit. Coloretto valt door zijn direktheid goed in de smaak bij zowel beginners als gevorderden, het is weliswaar geen spel dat je de hele avond speelt, maar wel een heerlijk hapklaar tussendoortje. Goed spel.