De Spellenhoek

Da Vinci code

Liefhebbers van dit spel houden ook van

4 uitgever: winning moves (http://www.winning-moves.de) Aantal spelers: 2tot 4 leeftijd: Vanaf 10 jaar Speelduur: 5 tot 15 minuten

Review door Frank :::

Da Vinci code

De beoordeling (kies een onderwerp)Bekoring: 4 Spelmateriaal: 4 Beginners?: 4 Gevorderden?: 4 Spelplezier korte termijn: 5 Spelplezier lange termijn: 4 Strategie/geluk***: 4 TOTAAL***

Ga naar dit spel op Spellink.nl

Bestel Da Vinci code nu op Bol.com

Elke speler moet de geheime getalcode van de medespeler(s) zien te kraken, voordat de anderen zijn of haar code weten te kraken. Maar hoe ? Men ziet slechts de lege rugzijde van de stenen van de tegenstander en kent slecht de eigen getallen. Echter, in de loop van het spel verzamelt men gaandeweg meer informatie, tot door combineren en deduceren de juiste getalcode bij de tegenstander geraden kan worden.

Er zijn 12 witte steentjes met waarden 0 tot en met 11 en evenzoveel zwarte steentjes. De spelers pakken aan het begin vanuit de geshuffelde voorraad vier stenen en zetten deze op volgorde van laag naar hoog neer, en wel zo dat zij zelf wel de eigen cijfers kunnen zien en de tegenstanders alleen maar de blanko rugzijde. Als een witte en een zwarte steen dezelfde waarde hebben dan staat indit geval de zwarte steen altijd links van de witte. De startspeler trekt nu een steentje uit het midden, zet deze voor zich neer en wijst één van de steentjes van de tegenstander aan en noemt een getal. Is het goed geraden dan moet die tegenstander deze steen openklappen, zodat deze zichtbaar wordt voor iedereen, en dan mag de speler of doorgaan met raden of passen en de zojuist getrokken steen gesloten in zijn code invoegen.. Is het fout geraden dan moet de speler het zojuist getrokken getal open op de juiste plaats in zijn code neerleggen, en dan is de speler links van hem. Wie als enige een nog niet volledig gekraakte code overhoudt wint het spel.

**[]Mijn worp = 4

Eindworp = 4 **Da Vinci code valt in de categorie Mastermind-spellen, en is na het Mastermind-concept, dat al vele jaren bestaat in allerlei varianten, weer eens een verademing. Door goede naar de eigen code te kijken en naar de openliggende getallen van de anderen kan men veel, heel veel, afleiden en ver komen. Toch is er een duidelijk aanwezig kansfaktor aanwezig, want geregeld moet men na slim nadenken toch kiezen tussen meerdere getallen, waarna je soms domme pech en soms dom geluk hebt. Maar hoe dan ook, Da Vinci Code is een aantrekkelijk, oppervlakkig en kort (5-15 minuten, ik bedoel dit in positieve zin) spel, met een met zwier aangebrachte saus van geluk.