De Spellenhoek

Eurozakgeldspel

Auteur: Stefanie Rohner & Christian Wolf, Uitgever: Jumbo, Aantal spelers: 2 tot 4, Leeftijd: Vanaf 6 jaar

Liefhebbers van dit spel houden ook van

** uitgever: Jumbo auteur: Stefanie Rohner & Christian Wolf Aantal spelers: 2 tot 4 Speelduur: 30 minuten leeftijd: Vanaf 6 jaar

** Review door Leonie (november 2007)

De Spellenhoek bedankt Jumbo voor het ter beschikking stellen van een recensie-exemplaar

:::

Euro zakgeldspel

De beoordeling :

Bekoringsfaktor

Handleiding/materialen

Plezier

***Educatieve waarde (kleur- en vormherkenning)

TOTAAL ***

Ga naar dit spel op Spellink.nl

Bestel Eurozakgeldspel nu op Bol.com

In dit spel sparen maximaal vier kinderen voor een fiets. Zelf moeten ze tien euro sparen, papa en mama betalen de rest. De tien euro kan je verdienen met zakgeld, klusjes doen of rente van de bank. In het winkelcentrum zijn er vier winkeltjes waar je iets moet kopen. Uiteraard koop je daar een zo goedkoop mogelijk iets. Zodra je vier dingenĀ  hebt gekocht, tien euro op je rekening hebt staan en bij de fietsenwinkel bent gekomen heb je gewonnen.

In dit spel (oorspronkelijk uit 1996, toen het spel nog in guldens was) worden kinderen vanaf 6 jaar spelenderwijs geleerd om te sparen. Toch wordt hierbij niet uit het oog verloren dat geld er ook is om uit te geven. Een lekker ijsje op zijn tijd moet toch ook kunnen van je zakgeld. Door op te letten leren de kinderen hun geld te tellen en voordelig in te kopen (het uitverkoopvakje met 50 cent korting). Ook raken ze bekend met het fenomeen rente op de bank. En nee, niet de zitbank! De kleuren op de kaartjes van het zakgeld komen helaas niet helemaal overeen met de kleuren die geldfiches werkelijk hebben.

**[]Totaalcijfer: 5 ** Het eurozakgeldspel is overduidelijk een educatief spel. Toch hebben kinderen hier veel plezier mee. Leren en spelen gaat hier op een leuke manier samen. Het spel steekt goed in elkaar. De felle kleuren op de doos en het speelbord maken het een aantrekkelijk speelbord. De kaartjes zijn relatief dun, daar mag je zuinig mee zijn. Al met al een goed spel met goed materiaal, zeker zijn geld waard. En dat in een spel dat over geld gaat!