De Spellenhoek

Famiglia

Auteur: Friedemann Friese, Uitgever: Rocks Games, Aantal spelers: 2, Leeftijd: Vanaf 10 jaar

Liefhebbers van dit spel houden ook van

**4 uitgever: Rocks Games auteur: Friedemann Friese Aantal spelers: 2 Speelduur: 30 minuten leeftijd: Vanaf 10 jaar

** Review door Leonie (december 2011)

De Spellenhoek bedankt Rocks Games voor het ter beschikking stellen van een recensie-exemplaar! :::

Famiglia

De beoordelingBEKORINGSFAKTOR: 3 SPELMATERIAAL:5 BEGINNERS?:4 GEVORDERDEN?:3 SPELPLEZIER KORTE TERMIJN:4 SPELPLEZIER LANGE TERMIJN:3 STRATEGIE/GELUK:4


TOTAAL***

Ga naar dit spel op Spellink.nl

Bestel Famiglia nu op Bol.com

[]Famiglia, een spel waarin de twee spelers hun gangsterbendes proberen te versterken door leden van verschillende families in te lijven. Wie na twee keer de stapel kaarten doorlopen te hebben de machtigste bende heeft gevormd, wint het spel.

De spelers beginnen met hun eigen set van 4 kaarten met waarde 0. Gangsters met een waarde van 0 kan je zo pakken van de straat, gangsters met een hogere waarde hebben 2 gangsters (in principe van dezelfde familie/kleur) nodig van de waarde eronder.  De volgorde waarin kaarten gespeeld worden is dat blauwe gangsters (de boekhouders) eerst gaan. Hiermee kan je kaarten terug op hand nemen. Daarna de gele gangsters (de bruten), deze verlagen de waarde van een nog in te lijven gangster. De groene gangsters (de huurlingen) kunnen samen met een gangster van een andere familie gebruikt worden om nieuwe gangsters in te lijven. Tijdens een beurt mogen er van iedere familie/kleur slechts eenmaal de speciale eigenschap gebruikt worden.  Na deze acties eventueel uitgevoerd te hebben mag een spelers 1 kaart uit de straat inlijven (op hand nemen), verplaatst een van de uitgespeelde kaarten naar zijn speelgebied en de andere weer terug op hand.

Zodra de stapel trekkaarten twee keer doorlopen is wordt de speelronde nog uitgespeeld zodat allebei de spelers even vaak aan de beurt zijn geweest.

**[]Totaalcijfer: 4 (37 punten) **Famiglia  is een aardig tweepersoonsspel met een grappig thema. Het steekt niet boven de middenmoot uit maar kan toch best wel vermakelijk zijn voor een halfuurtje. Jammer dat de kaarten te veel ruimte hebben in het doosje.