De Spellenhoek

Geharrewar in de sushibar

Auteur: Reiner Knizia, Uitgever: 999 Games, Aantal spelers: 2 tot 5, Leeftijd: Vanaf 8 jaar

Liefhebbers van dit spel houden ook van

**4 uitgever: 999 Games auteur: Reiner Knizia Aantal spelers: 2 tot 5 Speelduur: 20 minuten leeftijd: Vanaf 8 jaar

** Review door Leonie (augustus 2009)

De Spellenhoek bedankt 999 Games voor het ter beschikking stellen van een recensie-exemplaar! :::

Geharrewar in de Sushi-Bar

De beoordelingBEKORINGSFAKTOR: 5 SPELMATERIAAL:5 BEGINNERS?:5 GEVORDERDEN?:4 SPELPLEZIER KORTE TERMIJN:5 SPELPLEZIER LANGE TERMIJN:3 STRATEGIE/GELUK:4


TOTAAL***

Ga naar dit spel op Spellink.nl

Bestel Geharrewar in de sushibar nu op Bol.com

Een grappig spelletje รก la Regenwormen van de auteur Reiner Knizia. De kippen willen wel eens wat anders dan dat eeuwige graan en die regenwormen. De nieuwste trend is nu Sushi. Sushi is wel lekker maar met te veel graten is het niet lekker en met te weinig graten valt de vis er van af...

Om beurten gooien de spelers met de 5 dobbelstenen. Er worden twee rijen tegels gevormd, de sushi en de graten. Er mag drie maal gedobbeld worden, daarna moet er een tegel gepakt worden. Na iedere worp moet ook minimaal 1 dobbelsteen apart gelegd worden. Uiteindelijk kan er of sushi of een graat van de tafel gepakt worden. Als er blauwe of rode stokjes echter op de dobbelstenen voorkomen dan mag er een sushi (blauw) of graat (rood) bij een medespeler gestolen worden. Bij drie stokjes moet de bovenste van de stapel gepakt worden, bij vier of vijf mag er een tegel uit het stapeltje van de tegenstander aangewezen worden. Bij een mislukte worp moet de tegel met de laagst mogelijke waarde gepakt worden.

Het spel eindigt zodra de laatste sushi / graattegel van de tafel af wordt gepakt. De stapels sushi en graten worden naast elkaar geschoven, als de rij met sushi groter is worden er net zoveel tegels afgehaald totdat de stapel net zo hoog is als van de graten. De stapel met graten mag wel hoger zijn dan die van de sushi. Nu wordt de totale waarde van de resterende stapels bepaald. De speler met de meeste punten wint het spel.

**[]Totaalcijfer: 4 ** Geharrewar in de Sushi-Bar is een spel met een aansprekend uiterlijk. Het speelt vrij gemakkelijk en is gelukkig ook goed toegankelijk. Geharrewar is iets beter te sturen dan Regenwormen. Een nieuw familielid in de Jakkie & Bak collectie van 999 Games dat voor spelplezier staat.