De Spellenhoek

Hoogspanning benelux

Auteur: Friedeman Friese, Uitgever: 999 Games, Aantal spelers: 2-6, Leeftijd: Vanaf 12 jaar

Liefhebbers van dit spel houden ook van

**5 uitgever: 999 Games auteur: Friedeman Friese Aantal spelers: 2-6 Speelduur: 120 minuten leeftijd: Vanaf 12 jaar

** Review door Leonie (maart 2011)

De Spellenhoek bedankt 999 Games voor het ter beschikking stellen van een recensie-exemplaar! :::

Hoogspanning - Benelux

De beoordelingBEKORINGSFAKTOR: 4 SPELMATERIAAL:5 BEGINNERS?:4 GEVORDERDEN?:4 SPELPLEZIER KORTE TERMIJN:5 SPELPLEZIER LANGE TERMIJN:4 STRATEGIE/GELUK:5


TOTAAL***

Ga naar dit spel op Spellink.nl

Bestel Hoogspanning benelux nu op Bol.com

[]Hoogspanning in de Benelux en in Midden-Europa! Deze uitbreiding van Hoogspanning bestaat voornamelijk uit een nieuw dubbelzijdig spelbord. Het is uiteraard toch leuk om eens Nederlandse steden met elkaar te verbinden. Hier worden nieuwe elektriciteitscentrales geveild. Zo zijn er ook meer centrales op basis van windenergie. Deze uitbreiding speelt een stuk vlotter weg dan het origineel. Dit komt mede door de goedkopere verbindingen tussen de steden waardoor er sneller gebouwd wordt.  De grondstoffenmarkt wordt ook wat royaler aangevuld zodat de kosten voor grondstoffen beperkt blijven. Ook verandert het aanbod van centrales sneller aangezien zowel de centrale met het hoogste als met het laagste getal verwijderd worden van het aanbod. Snel handelen is hier van groot belang.

Bij de kaart van Midden-Europa is er een beperking voor het soort centrale dat gekocht mag worden. Uraniumcentrales mogen pas gekocht worden zodra er minstens 1 stad is aangesloten in Hongarije, Tsjechië of Slowakije. Ook is er korting op de aankoop van bioafval voor de spelers die Wenen in hun netwerk hebben.

**[]Totaalcijfer: 5 (45 punten) ** ----------------------------- Eindcijfer = 5 Hoogspanning Benelux biedt een leuke variatie op het basisspel. Het is überhaupt leuk om Nederlandse steden met elkaar te verbinden en het spel zelf speelt vlot weg. Niet verschrikkelijk anders, het originele gevoel van Hoogspanning blijft gelukkig wel behouden.  Als je deze uitbreiding nog niet had dan kan het geen kwaad om deze aan te schaffen.

.