De Spellenhoek

Hoogspanning het verre oosten

Auteur: Friedeman Friese, Uitgever: 999 Games, Aantal spelers: 2-6, Leeftijd: Vanaf 12 jaar

Liefhebbers van dit spel houden ook van

**5 uitgever: 999 Games auteur: Friedeman Friese Aantal spelers: 2-6 Speelduur: 120 minuten leeftijd: Vanaf 12 jaar

** Review door Leonie (januari 2012)

De Spellenhoek bedankt 999 Games voor het ter beschikking stellen van een recensie-exemplaar! :::

Hoogspanning - Het Verre Oosten

{width="220"}

De beoordelingBEKORINGSFAKTOR: 4 SPELMATERIAAL:5 BEGINNERS?:4 GEVORDERDEN?:5 SPELPLEZIER KORTE TERMIJN:5 SPELPLEZIER LANGE TERMIJN:6 STRATEGIE/GELUK:5


TOTAAL***

Ga naar dit spel op Spellink.nl

Bestel Hoogspanning het verre oosten nu op Bol.com

[]Hoogspanning in Rusland, Japan, China en Korea. Deze uitbreiding van Hoogspanning bestaat uit 2 tweezijdig bedrukte borden en een extra centrale. Ieder scenario heeft zijn eigen charmes. Rusland heeft minder centrales voor de spelers ter veiling. De centrale met het laagste nummer wordt pas vervangen zodra de startspeler besluit om geen centrale te veilen. De andere kant van het  Rusland speelbord bevat Japan. Het leuke aan dit scenario is dat je met twee individuele netwerken mag spelen. Je kan dus aan verschillende kanten tegelijk beginnen met je netwerk uitbreiden. Dit werkt erg leuk uit! Het andere speelbord bevat Korea en China. Korea is waarschijnlijk mijn favoriet van de vier. Hier is er sprake van twee gescheiden brandstoffenmarkten. Als je in Noord-Korea inkopen doet in een beurt, kan je niet ook nog in Zuid-Korea inkopen gaan doen voor de brandstoffen die daar wel nog voorradig zijn of goedkoper zijn. China is ook super uitgedacht. De centrales komen bijna geheel in volgorde voorbij. Er liggen minder centrales (die wel allemaal te koop zijn, er is geen toekomstig aanbod) waardoor niet iedere speler elke ronde een centrale kan kopen.

**[]Totaalcijfer: 5 (50 punten) ** ----------------------------- Eindcijfer = 5 Hoogspanning Het Verre Oosten is een heerlijke uitbreiding van de Hoogspanning reeks. Het is hetzelfde spel maar het werkt op ieder bord toch anders uit. Juist doordat ze zo anders spelen zie ik reikhalzend uit naar een volgende keer spelen!