De Spellenhoek

Horus

Auteur: Jean Vanaise, Uitgever: 999 Gamese, Aantal spelers: 2 tot 4, Leeftijd: Vanaf 10 jaar

Liefhebbers van dit spel houden ook van

**3 uitgever: 999 Gamese auteur: Jean Vanaise Aantal spelers: 2 tot 4 Speelduur: 30-60 minuten leeftijd: Vanaf 10 jaar

** Review door Leonie (december 2008)

De Spellenhoek bedankt 999 Games voor het ter beschikking stellen van een recensie-exemplaar! :::

Horus

De beoordelingBEKORINGSFAKTOR: 3 SPELMATERIAAL:3 BEGINNERS?:4 GEVORDERDEN?:4 SPELPLEZIER KORTE TERMIJN:3 SPELPLEZIER LANGE TERMIJN:2 STRATEGIE/GELUK:3


TOTAAL***

Ga naar dit spel op Spellink.nl

Bestel Horus nu op Bol.com

In dit spel van 999 Games draait het om de rivier de Nijl in Egypte waaromheen diverse akkers, moerassen en woestijngebieden zich vormen. Wie in die gebieden de meerderheid weet te hebben en daardoor de meeste punten weet te vergaren wint de gunst van de goden en van de Farao en daarmee ook het spel.

Als eerste worden de drie beginstukken van de rivier op tafel gelegd en ernaast de 5 stapels met de diverse gebieden  en een stapel met rivier/necropolistegels. Tevens krijgt iedereen een speciale transportkaart. Het spel verloopt in drie fases: 1) een tegel uit de zak trekken, 2) een kaart uit je hand spelen waarvan je de tegel van de stapel pakt en indien mogelijk een invloedsfiche plaatsen 3) je hand aanvullen met een kaart. Indien je een riviertegel trekt breidt je de rivier uit en moet je nog een rivier/necropolistegels plaatsen. De necropolis mag niet tegen een reeds bestaand gebied komen en moet aan de rivier liggen. Al spelende breiden de gebieden zich uit. Gebieden die een eiland vormen en gebieden die aan de Tempel van Horus komen te liggen verdubbelen in waarde (met een maximum van tien punten).

**[]Totaalcijfer: 3 **Horus is als legspelletje best een aardig spel. De doos is mooi om te zien. De legtegels zelf zijn echter zeer somber. Er zijn meer spellen in dit genre die wat fijner wegspelen.