De Spellenhoek

Jishaku

Auteur: Steve Velte, Uitgever: Identity Games, Aantal spelers: 2, Leeftijd: Vanaf 14 jaar

Liefhebbers van dit spel houden ook van

**3 uitgever: Identity Games auteur: Steve Velte Aantal spelers: 2 Speelduur:15 minuten leeftijd: Vanaf 14 jaar

** Review door Leonie (december 2010)

De Spellenhoek bedankt Identity Games voor het ter beschikking stellen van een recensie-exemplaar! :::

Jishaku

De beoordelingBEKORINGSFAKTOR: 4 SPELMATERIAAL:5 BEGINNERS?:4 GEVORDERDEN?:1 SPELPLEZIER KORTE TERMIJN:3 SPELPLEZIER LANGE TERMIJN:2 STRATEGIE/GELUK:3


TOTAAL***

Ga naar dit spel op Spellink.nl

Bestel Jishaku nu op Bol.com

Het spel. Jishaku is een abstract actiespel. Het speelbord is een hobbelig landschap waarin de spelers hun magnetische stenen moeten zien kwijt te raken zonder dat ze andere magneten aantrekken en dat deze tegen elkaar aan klikken. Om beurten plaatsen de spelers één magneet op het bord. De speler die als eerste zijn stenen kwijt is geraakt, wint. Bij het plaatsen van een magnetische steen zie je de reeds op het spelbord liggende magneten al lichtjes reageren. De kunst is het om jouw steen zo te plaatsen dat de andere magneten niet genoeg aangetrokken worden of zelfs afgestoten zodat ze niet klikken. Jishaku heeft 3 spelvarianten. De eerste is om al je stenen als eerste kwijt te raken. De tweede is om de minste punten gehaald te hebben als iemand al zijn stenen kwijt is geraakt. De derde variant is juist om zoveel mogelijk magneten te laten klikken.

**[]Totaalcijfer: 3 (30 punten) **Het leuke aan dit spel is dat het voor veel mensen vermaak kan bieden. Het is altijd lachen als er toch een paar magneten tegen elkaar aan vliegen terwijl je erg je best doet om dat juist te voorkomen. Jonge kinderen hebben hier de grootste lol mee en ook volwassenen (juist de familiespelers) kunnen zich hier best mee vermaken. Voor de veelspelers is dit veel te licht.