De Spellenhoek

John Silver

Auteur: Martin Schlegel, Uitgever: Eggert Spiele, Aantal spelers: 2 tot 4, Leeftijd: Vanaf 10 jaar

Liefhebbers van dit spel houden ook van

**4 uitgever: Eggert Spiele auteur: Martin Schlegel Aantal spelers: 2 tot 4 Speelduur: 30 minuten leeftijd: Vanaf 10 jaar

** Review door Leonie (november 2007)

:::

John Silver

De beoordelingBEKORINGSFAKTOR: 4 SPELMATERIAAL:3 BEGINNERS?:4 GEVORDERDEN?:3 SPELPLEZIER KORTE TERMIJN:4 SPELPLEZIER LANGE TERMIJN:3 STRATEGIE/GELUK:4


TOTAAL***

Ga naar dit spel op Spellink.nl

Bestel John Silver nu op Bol.com

Ahoy piraten! Vandaag is de perfecte dag om op schatten te jagen! Verzamel zoveel mogelijk goudstukken, ontwijk de zwarte vlekken en zorg dat de piraat rechts van je veel appels krijgt zodat hij op die manier punten voor joú verzamelt. In dit luchtige kaartspelletje zijn de spelers piraten die op schattenjacht gaan.. Dit vindt plaats op een raster van 3 bij 4 kaarten. Er zijn vier personagekaarten (met vier verschillende kleuren) die bovenaan in het raster liggen en drie soorten symboolkaarten. Deze drie hebben de afbeeldingen van een matroos, een schip of een schatkist. Deze worden verticaal geplaatst.

In dit raster gaan de spelers hun handkaarten om de beurt neerleggen. Na het neerleggen van een kaart moet er een kaart van de stapel worden gepakt. Deze handkaarten hebben goudstukken, zwarte vlekken of appels. Tevens zijn er een aantal jokers bij. Indien er een kaart op een lege plek wordt neergelegd en deze kaart heeft appels erop, dan heeft de speler de keus tussen een kaart van de stapel pakken of een kaart uit het raster, maar niet een appelkaart. De handkaarten hebben een getal dat varieert tussen de 1 en de 13 punten. Nu komt het leuke: indien een rij vol is (vier op een rij) dan wordt er gewaardeerd. De kaart met het één na hoogste getal gaat naar de kaart met het hoogste getal toe, en de kaart met het één na laagste getal gaat naar de kaart met het laagste getal erop. Het personage waaronder deze kaarten dan komen te liggen krijgt deze kaarten. Hier zit een leuk element in, je kan een ander flink pesten door op het laatste moment nog wat zwarte vlekken toe te schuiven.

Het spel is uitgespeeld zodra alle kaarten zijn gespeeld (de stapel én de handkaarten). Goudstukken zijn pluspunten voor jezelf, appels zijn pluspunten maar niet voor jou! Nee, die zijn voor je linkerbuurman/vrouw. En die zwarte vlekken zijn minpunten.

**[]Totaalcijfer: 4 ** John Silver is een kaartspelletje waar je elkaar heerlijk mee kan dwarszitten. Het speelt leuk met 2,3 én 4 spelers. Zoveel mogelijk punten binnenhalen of de anderen zoveel mogelijk dwarszitten, het kan allebei.