De Spellenhoek

Lets take a hike

Auteur: Aaron Lauster, Uitgever: Stratamax Games, Aantal spelers: 2 tot 5, Leeftijd: Vanaf 6 jaar

Liefhebbers van dit spel houden ook van

**3 uitgever: Stratamax Games auteur: Aaron Lauster Aantal spelers: 2 tot 5 Speelduur: 30 minuten leeftijd: Vanaf 6 jaar

** Review door Leonie (maart 2012)

De Spellenhoek bedankt Stratamax Games voor het ter beschikking stellen van een recensie-exemplaar! :::

Let's Take A Hike

De beoordelingBEKORINGSFAKTOR: 4 SPELMATERIAAL:4 BEGINNERS?:4 GEVORDERDEN?:3 SPELPLEZIER KORTE TERMIJN:3 SPELPLEZIER LANGE TERMIJN:3 STRATEGIE/GELUK:3


TOTAAL***

Ga naar dit spel op Spellink.nl

Bestel Lets take a hike nu op Bol.com

Let's take a hike is een klein kaartspel waarin de spelers verschillende voorwerpen in hun rugzak en ter hand nemen om een trektocht te gaan maken in het bos. Iedere speler begint met 7 handkaarten en gedurende het spel kunnen spelers hun rugzak samenstellen uit hun handkaarten. Zodra ze er genoeg vertrouwen in hebben dat het een succesvolle trip kan worden, kondigen ze dat aan. De andere spelers mogen dan besluiten om mee te gaan op deze trektocht.

Iedere keer wordt er een kaart omgedraaid met een voorwerp of een gevaar erop. Bij een voorwerp moet je of hetzelfde voorwerp in je rugzak hebben en anders moet je een voorwerp uit de rugzak verwijderen van dezelfde zwaarte. Nadat een kaart gedraaid is mag iedere speler besluiten om met de trektocht te stoppen of niet. Zodra een speler stopt mag hij een openliggende kaart pakken, dit levert hem punten op. Degene die als laatste overblijft mag blijven doorgaan met de trektocht. Zodra hij stopt mag hij alle openliggende kaarten pakken. Let wel op, zodra er een stinkdier tevoorschijn komt rennen alle spelers terug naar het kamp zonder punten te scoren en verliezen ze in hun haast een voorwerp uit hun rugzak. De rest stinkt zo erg dat het eerst gewassen moet worden en er met een nieuwe rugzak een volgende trektocht gemaakt gaat worden.

Het spel eindigt zodra alle kaarten getrokken zijn.

**[]Totaalcijfer: 3 (33 punten) **Let's take a hike is een spel dat in een er grappig uitziend doosje zit. Het spel sloeg echter bij ons niet aan. Of het duurde te lang of je kwam haast niet aan een volle rugzak toe doordat er wel (voor ons gevoel) erg veel rode pestkaarten in zaten. Hierdoor moet je geluk hebben of met een vrij kleine rugzak al op trektocht gaan. Geen onaardig spel maar ook niet erg bijzonder.