De Spellenhoek

Metro

Auteur: Dirk Henn, Uitgever: Queen Games, Aantal spelers: 2 tot 6, Leeftijd: Vanaf 8 jaar

Liefhebbers van dit spel houden ook van

**5 uitgever: Queen Games auteur: Dirk Henn Aantal spelers: 2 tot 6 Speelduur: 45 minuten leeftijd: Vanaf 8 jaar

** Review door Leonie (mei 2012) :::

Metro

De beoordelingBEKORINGSFAKTOR: 4 SPELMATERIAAL:6 BEGINNERS?:5 GEVORDERDEN?:4 SPELPLEZIER KORTE TERMIJN:5 SPELPLEZIER LANGE TERMIJN:5 STRATEGIE/GELUK:3


TOTAAL***

Ga naar dit spel op Spellink.nl

Bestel Metro nu op Bol.com

Parijs anno 1900. Het metronetwerk moet worden aangelegd. Alle spelers hebben metrowagons en starten vanaf allemaal verschillende metrostations. Afhankelijk van met hoeveel spelers er gespeeld wordt zijn dit verschillende startplekken. Ieder moet proberen een zo lang mogelijke route te maken. In een beurt kan je een tegel pakken en moet je een tegel neerleggen.  Zodra een route eindigt, dan wel in een ander station aan de rand of in het midden van het bord wordt de route gewaardeerd. Voor iedere keer dat een tegel gepasseerd wordt krijgt de speler een punt. Mocht de route in het centrum eindigen worden de punten zelfs verdubbeld. Het spel eindigt zodra het speelbord vol ligt met tegels.

**[]Totaalcijfer: 5 (45 punten) **Een spel dat simpele regels heeft, zo uitgelegd is en ook vrijwel direct speelklaar. Verwacht geen diepgaand spel maar een spel dat heel interactief is en naast een flinke portie geluk toch ook wel een beetje tactiek nodig heeft. Geschikt voor ieder gezelschap.