De Spellenhoek

Minoes

Auteur: Friedemann Friese, Uitgever: 999 Gamese, Aantal spelers: 3 tot 5, Leeftijd: Vanaf 8 jaar

Liefhebbers van dit spel houden ook van

**3 uitgever: 999 Gamese auteur: Friedemann Friese Aantal spelers: 3 tot 5 Speelduur: 10-20 minuten leeftijd: Vanaf 8 jaar

** Review door Leonie (augustus 2008)

De Spellenhoek bedankt 999 Games voor het ter beschikking stellen van een recensie-exemplaar! :::

Minoes

De beoordelingBEKORINGSFAKTOR: 5 SPELMATERIAAL:4 BEGINNERS?:5 GEVORDERDEN?:2 SPELPLEZIER KORTE TERMIJN:4 SPELPLEZIER LANGE TERMIJN:2 STRATEGIE/GELUK:3


TOTAAL***

Ga naar dit spel op Spellink.nl

Bestel Minoes nu op Bol.com

Minoes - de kat in de zak is een grappig spelletje dat je niet al te serieus moet nemen. Met je tien speelkaarten waar katten, een haas en twee honden op staan probeer je de beste katten in de zak te kopen. De lieve katten zijn pluspunten waard, de twee akelige katten zijn minpunten waard en één hond kan een kat verjagen. Meerdere honden gaan met elkaar spelen en vergeten dat er nog katten rondlopen.

Van de tien kaarten verwijder je er één ongezien uit het spel. Hierna kiest iedere speler een kaart uit die gedekt neergelegd wordt op tafel. De startspeler draait als eerste zijn kaart om. Hierna wordt er om en om geboden. Het bod moet hoger zijn en anders moet de speler passen. Als je past krijg je je geld terug. Als er gepast wordt krijgt die speler een klein bedrag. Hoe later je past, hoe meer je normaal gesproken krijgt. De laatste (hoogste) bieder koopt de zak. Diegene geeft zijn geboden geld aan de bank. Het spel is voorbij zodra iedereen zijn kaarten heeft uitgespeeld. De winnaar is degene met de meeste punten, zowel aan kaarten als aan geld (fiches).

**[]Totaalcijfer: 3 **Minoes is een grappig spelletje waarbij je verstandig moet bieden en ook zeker moet bluffen. Zorg dat je op tijd past als de zak weinig waard is. Mocht de bank blut zijn dan levert het geen geld op als je past. Bij de Nederlandse spelregels staat alleen in de introductie vermeld dat munten punten opleveren, bij het einde van het spel staat dit niet nogmaals vermeld. Kaarten en geld leveren dus allebei punten op. Dit spel is goed toegankelijk, ook voor de wat jongere spelers onder ons.