De Spellenhoek

Monopoly u build

Liefhebbers van dit spel houden ook van

**3 uitgever: Hasbro Aantal spelers: 2 tot 6 Speelduur: 30-90 minuten leeftijd: Vanaf 8 jaar

** Review door Leonie (november 2010)

De Spellenhoek bedankt Hasbro voor het ter beschikking stellen van een recensie-exemplaar! :::

Monopoly U-build

De beoordelingBEKORINGSFAKTOR: 4 SPELMATERIAAL:5 BEGINNERS?:5 GEVORDERDEN?:2 SPELPLEZIER KORTE TERMIJN:3 SPELPLEZIER LANGE TERMIJN:3 STRATEGIE/GELUK:3


TOTAAL***

Ga naar dit spel op Spellink.nl

Bestel Monopoly u build nu op Bol.com

Monopoly bestaat 75 jaar en heeft diverse nieuwe spellen op de markt gebracht. Een daarvan is Monopoly U-build. Het grote verschil zit 'm erin dat je nu het bord zelf bouwt! En dat is best grappig. Een superkort parcours of iets langer of superlang door alle speelstukken aan elkaar vast te maken, er kan heel veel. Het voordeel is dat je zelf kan bepalen hoe lang het spel ongeveer zal duren. Voor tips kan je kijken op www.monopoly.com/u-build Op een straat kan je nu zowel woonwijken als industriële gebouwen plaatsen. Dit is van belang in verband met de bonusgebouwen en milieuvervuilers. Bonusgebouwen zoals wolkenkrabbers en het park verhogen je inkomsten voor woonblokken. Milieuvervuilers zoals een energiecentrale zorgen ervoor dat aanliggende woonblokken geen huur ontvangen. Er is een vel met parcoursplattegrond bijgevoegd voor de 30 en 60 minuten versie.  De recensie van Monopoly zelf staat ook op deze site.

**[]Totaalcijfer: 3 (34 punten) **Monopoly U-build is een prima variant van het al jaren bestaande spel. Nieuwe spelfiguren en andere onderdelen (bruggen en bonusgebouwen) geven het spel een heel andere uitstraling. Voor de liefhebber van Monopoly is ook deze variant een leuk spel. De liefhebber van strategische en tactische spellen hoeft hier niet naar te kijken.

.