De Spellenhoek

Auteur: Arthur Tebbe, Uitgever: Identity Games, Aantal spelers: 2 tot 4, Leeftijd: Vanaf 6 jaar

Liefhebbers van dit spel houden ook van

[ Wie zijn wij? :::

| Pietje Bell **{width=" 38" height="42"} uitgever: Identity Games auteur: Arthur Tebbe ** **Aantal spelers: 2 tot 4 Speelduur: ca 25-45 minuten leeftijd: Vanaf 6 jaar

** Review door Leonie (december 2007)

:::

| De beoordeling :

{width="249" height="182"}

|

Bekoringsfaktor {height="21"}

Handleiding/materi | alen {height="21"}

Plezier {height="21"}

***Educatieve waarde {height="21"} (kleur- en vormherkenning)

TOTAAL {height="21"}***

Ga naar dit spel op Spellink.nl

Bestel Pietje Bell nu op Bol.com

Pietje Bell -- Op pad met de Zwarte Hand. Uit de boeken kennen velen Pietje Bell wel. Een ondeugende kwajongen die allerlei kattenkwaad uithaalt. Hij is echter steeds iedereen te vlug af. In zijn geheime clubhuis is hij zelfs veilig voor de politie. In dit spel proberen de spelers allemaal zo snel mogelijk in het clubhuis te komen. Met wat geluk en de juiste kaarten ben je je medespelers voor!

Iedere speler krijgt een aantal speelkaarten in zijn handen en twee speelstukken. Door middel van kaarten met overeenkomende kleur, getal of symbool kan je je speelstukken naar voren bewegen. Ook zitten er pestkaarten tussen waarmee je de andere spelers flink kan dwarszitten. Je kan de ander ook "slaan" waardoor hij een aantal zetten achteruit moet gaan. Een beurt overslaan of zelfs al je kaarten in leveren zijn een paar mogelijkheden die je hebt om te pesten. Met een beetje geluk, snelheid en tactisch uitspelen van je kaarten kan je dit spel winnen.

**[]Mijn cijfer = 2

Eindcijfer =** **2 **Pietje Bell is een makkelijk spel, je leert het in 5 minuten. In dit spel heb je duidelijke regels en een zeer grote geluksfactor. Helaas is dat wat het spel ook vervelend kan maken. Als iedere keer weer je je kaarten af moet leggen door een actiekaart dan is er niks aan. Voor de jonge kinderen (5 รก 6) jaar is het spel leuk en erg vermakelijk. Voor oudere kinderen (ca. 9 jaar) heeft dit spel weinig te bieden.

::: {.aside}