De Spellenhoek

Rupsenrace

Auteur: Alex Randolph, Uitgever: 999 Games, Aantal spelers: 3 tot 5, Leeftijd: Vanaf 7 jaar

Liefhebbers van dit spel houden ook van

** uitgever: 999 Games auteur: Alex Randolph Aantal spelers: 3 tot 5 Speelduur: 20 minuten leeftijd: Vanaf 7 jaar

** Review door Leonie (februari 2009)

De Spellenhoek bedankt 999 Games voor het ter beschikking stellen van een recensie-exemplaar :::

Rupsen Race

De beoordeling :

Bekoringsfaktor

Handleiding/materialen

Plezier

***Educatieve waarde (kleurherkenning en tellen)

TOTAAL ***

Ga naar dit spel op Spellink.nl

Bestel Rupsenrace nu op Bol.com

Rupsen race is een grappig racespelletje. Speel het slim en zit de andere rupsen flink in de weg.

Iedere speler krijgt een rups bestaande uit 7 houten dopjes en 5 genummerde fiches (met een 4, 5, 6,7 en een X). De ruspen racen naar de finish. Om daar te komen kiezen alle spelers een fiche uit en draaien deze tegelijk om. Als er gelijke omgedraaide fiches zijn (bijv. 2x een 4), dan mogen deze rupsen niet racen. De spelers die wel mogen racen verplaatsen hun rups naar voren, de rups met het  laagste fiche als eerste. Met een bod van 5 mag de rups 5 stapjes naar voren toe. Met een X mag een speler kiezen hoeveel, echter niet het aantal stappen dat andere spelers al uitgekozen hebben. De spelers met een geldig bod moeten de geboden fiche 1 beurt opzij leggen.

Het leuke is dat de rupsen van richting mogen veranderen en daardoor andere rupsen kunnen blokkeren. Met een X mag ook de finishlijn verplaatst worden. Hierdoor is een rechte race naar voren toe niet altijd een winnende race. De winnaar is de rups die als eerste de finish raakt.

**[]Totaalcijfer: 4 **Een kort leuk en interactief racespelletje, geschikt voor het gezin maar ook leuk als luchtig pestspelletje voor ervaren spelers. Voor de afstand tussen start en finish kan een papieren meetlintje van een of andere bouwmarkt prima dienst doen, het past goed in het speldoosje.