De Spellenhoek

Spel der tronen

Auteur: Christian T. Petersen, Uitgever: PS Games, Aantal spelers: 3 tot 5, Leeftijd: Vanaf 12 jaar

Liefhebbers van dit spel houden ook van

**3 uitgever: PS Games auteur: Christian T. Petersen Aantal spelers: 3 tot 5 Speelduur: volgens de doos 2-3 uur, eerder 3-5 uur leeftijd: Vanaf 12 jaar

** Review door Leonie (augustus 2009)

De Spellenhoek bedankt PS Games voor het ter beschikking stellen van een recensie-exemplaar! :::

Het Spel der Tronen

De beoordelingBEKORINGSFAKTOR: 4 SPELMATERIAAL:5 BEGINNERS?:2 GEVORDERDEN?:5 SPELPLEZIER KORTE TERMIJN:3 SPELPLEZIER LANGE TERMIJN:2 STRATEGIE/GELUK:4


TOTAAL***

Ga naar dit spel op Spellink.nl

Bestel Spel der tronen nu op Bol.com

Het Spel der Tronen, een doos met een zeer mooie afbeelding erop. Het is losjes gebaseerd op de boeken van George R.R. Martin. De spelers stellen de vijf koninkrijken voor van Westeros die zich op een oorlog voorbereiden. De strijd om de troon breekt aan.

In maximaal tien rondes wordt de strijd gestreden. Als er eerder 7 burchten of steden beheerst worden, wint deze speler. In de eerste fase worden er drie gebeurteniskaarten gedraaid. Deze worden eerst uitgevoerd. Eventueel zitten hier bevoorradingen tussen en recrutering van nieuwe legers. In de tweede fase geven de spelers in het geheim bevelen aan hun legers (aanvallen, verdedigen, macht consolideren). In de derde fase worden de bevelen uitgevoerd waarbij ze in een voorgeschreven volgorde afgewikkeld. Gebieden worden bezet en er kan gevochten worden. Na deze derde fase wordt er voor de positie op de verschillende invloedssporen geboden met machtfiches. Daarna begint de volgende ronde.

**[]Totaalcijfer: 3 ** Het Spel der Tronen is geschikt voor de spelers die van een lange Speelduur: niet terugdeinzen. Het komt zeker een eerste en tweede keer lastig op gang. De regels zijn op zich wel duidelijk maar het duurt toch een flinke tijd voordat je ze onder de knie hebt. Gevechten zijn niet echt spectaculair. Het is tellen van wie de meeste punten heeft en eventueel bondgenoten inroepen voor ondersteuning.  Voor een spel dat je vrij vaak moet spelen om het volledig tot zijn recht te laten komen duurt het spel mij veel te lang.