De Spellenhoek

Velocity

Auteur: Kevin G. Nunn, Uitgever: Abacus Spiele, Aantal spelers: 3 tot 7, Leeftijd: Vanaf 8 jaar

Liefhebbers van dit spel houden ook van

**3 uitgever: Abacus Spiele auteur: Kevin G. Nunn Aantal spelers: 3 tot 7 Speelduur: 45 minuten leeftijd: Vanaf 8 jaar

** Review door Leonie (september 2010)

De Spellenhoek bedankt Abacus Spiele voor het ter beschikking stellen van een recensie-exemplaar! :::

Velocity

De beoordelingBEKORINGSFAKTOR: 3 SPELMATERIAAL:4 BEGINNERS?:4 GEVORDERDEN?:3 SPELPLEZIER KORTE TERMIJN:3 SPELPLEZIER LANGE TERMIJN:3 STRATEGIE/GELUK:4


TOTAAL***

Ga naar dit spel op Spellink.nl

Bestel Velocity nu op Bol.com

De fietskoeriers organiseren een wedstrijd. Wie is er het beste, het snelste team van de stad? Al crossend door de straten is het een flitsende race naar de finish.

In Velo City vormen de spelers hun eigen raceteam. Met behulp van een dobbelsteen wordt bepaald hoeveel stappen één koerier verplaatst mag worden. Dankzij vitaminedrankjes kunnen de individuele koeriers een oppepper krijgen waardoor ze een sprint kunnen trekken of oplettend genoeg zijn om te zorgen dat ze niet opeens op straat liggen door de putdeksels die niet op hun plek liggen. De koeriers kunnen soms ook meeliften in het kielzog van andere koeriers. Indien meerdere koeriers zich op de zelfde plek bevinden mag de speler die aan de beurt is ook de gekleurde dobbelsteen van de andere speler(s) gebruik worden gemaakt Zo kan de voordeligste worp gebruikt worden terwijl deze speler daar dan van mee profiteert.

Om de finish te passeren mag alleen de eigen dobbelsteen en één vitaminedrankje gebruikt worden. Uiteindelijk wint de speler die als eerste 3 koeriers over de finish heeft. Indien alle 8 plekken al bezet zijn en er dit niet het geval is, wint degene die 2 koeriers over de finish heeft. Indien er meerdere spelers 2 koeriers over de finish hebben wint degene die als laatste over de finish kwam.

**[]Totaalcijfer: 3 **Velo City is een aardig, tactisch en niet te zwaar dobbelspel. Het heeft een aangename spelduur en met veel spelers is er ook veel interactie op het bord. Als je geen voorraad energiedrankjes hebt kan je namelijk opeens een heel stuk naar achteren gezet worden na meegereden te worden naar een openstaand putdeksel. Wat een groot nadeel van het spel is, is de regel voor wie er wint. In plaats van een echte race waar de eersten de winnaar zijn, kan het hier zijn dat bij een gelijkspel juist de laatste over de finishlijn de winnaar is.