De Spellenhoek

Verkeersspel

Auteur: Stefanie Rohner & Christian Wolf, Uitgever: Jumbo, Aantal spelers: 2 tot 4, Leeftijd: Vanaf 7 jaar

Liefhebbers van dit spel houden ook van

** uitgever: Jumbo auteur: Stefanie Rohner & Christian Wolf in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland ** **Aantal spelers: 2 tot 4 Speelduur: 30-45 minuten leeftijd: Vanaf 7 jaar

** Review door Leonie (maart 2008)

De Spellenhoek bedankt Jumbo voor het ter beschikking stellen van een recensie-exemplaar

:::

Verkeersspel

Spelend alle verkeersregels leren kennen!

De beoordeling :

Bekoringsfaktor

Handleiding/materialen

Plezier

***Educatieve waarde (regels van het verkeer)

TOTAAL ***

Ga naar dit spel op Spellink.nl

Bestel Verkeersspel nu op Bol.com

Je bent aan het sparen voor een toegangskaartje voor een concert van je favoriete (tv-)idool. Die kaartjes zijn echter heel duur. Om aan geld te komen neem je een baantje als fietskoerier. Je brengt pakjes de stad door. Als je fiets echter niet in orde is kan je een boete krijgen van oom agent. Wie als eerste 20 euro bij elkaar heeft gefietst en naar de concerthal is toe gefietst is de winnaar.

In dit spel (speelgoed van het jaar geworden in 2005) worden kinderen bekend met de regels van het verkeer. Als fietskoerier krijgen ze opdrachten om pakketten rond te fietsen. Zo kan er geld verdiend worden met het brengen van verse eieren van de boerderij naar de markt.  Of een pakketje dobbelstenen brengen van het postkantoor naar de speelgoedwinkel. Zodra je fiets iets mankeert kan je een boete krijgen van de agent waardoor je wat van je zuurverdiende centjes moet inleveren. Tevens moet je naar de fietsenmaker om je fiets te laten maken wat ook weer geld kost. Het mooiste aan dit spel zijn de kruispunten. Door twee draaiende cirkels met diverse kruispunten erop getekend kunnen de kruispunten per keer anders zijn en komen zo alle verkeersregels een keer aan bod.

**[]Totaalcijfer: 4 **Net als het eurozakgeldspel is het verkeersspel overduidelijk een educatief spel. Het spelplezier is in dit spel toch minder. In dit spel wordt bij iedere kruising gekeken hoe de regels zijn (leerzaam!) en worden ze aan de hand van het spelregelboekje uitgelegd. Dit is de kracht en tevens de zwakte van het spel. Als je te veel de nadruk op de regels gaat leggen tijdens het spel kan het plezier er snel af gaan. Wel is het speelbord erg mooi getekend. Als je kinderen toch verkeersregels wilt bijbrengen is dit toch een best leuke manier.