De Spellenhoek

Wobble

Auteur: Ad Bruynzeel, Uitgever: Identity Games, Aantal spelers: 1-4, Leeftijd: Vanaf 6 jaar

Liefhebbers van dit spel houden ook van

**3 uitgever: Identity Games auteur: Ad Bruynzeel Aantal spelers: 1-4 Speelduur:305 minuten leeftijd: Vanaf 6 jaar

** Review door Leonie (december 2010)

De Spellenhoek bedankt Identity Games voor het ter beschikking stellen van een recensie-exemplaar! :::

Wobble

De beoordelingBEKORINGSFAKTOR: 5 SPELMATERIAAL:5 BEGINNERS?:5 GEVORDERDEN?:3 SPELPLEZIER KORTE TERMIJN:4 SPELPLEZIER LANGE TERMIJN:2 STRATEGIE/GELUK:2


TOTAAL***

Ga naar dit spel op Spellink.nl

Bestel Wobble nu op Bol.com

Rol de bal in de juiste gaten en uiteraard in de juiste volgorde! Wobble is een grappig behendigheidsspel met gezellige actie voor familiespelers. Aan alle vier de kanten van het Wobble-bord zijn er vier plaatsen voor vier verschillende kleuren pinnen. Iedere speler moet in zijn kleurenvolgorde met het balletje de juiste gaten in gaan. Wie dat als eerste lukt wint het spel.

Het lijkt simpel maar dat valt toch wel tegen. Afhankelijk van de dobbelsteenworp mag de speler die aan de beurt is een aantal stenen plaatsen en/of verwijderen van de rand van het bord. Dit plaatsen kan heel voorzichtig gebeuren maar mag ook met kracht gebeuren om de balans wat eerder door te laten slaan. Met een beetje handigheid kan je zo de bal het hele bord over krijgen.

**[]Totaalcijfer: 3 (33 punten) **Wobble ziet er erg leuk uit. Het speelt ook wel aardig, ook al duurt het te lang voor wat het is. De speeltijd is zeker wel 30 minuten, 15 minuten had prettiger geweest. Het is ook een flink nadeel om maar 1 of 2 te dobbelen, dan heb je toch flink minder invloed dan bij een hogere worp. Positief aan het spel is de uitstraling, het ziet er leuk uit en zal zeker voor families gezellig vermaak bieden. .